Бельгійська компанія «Lastek», яка спеціалізується на виробництві зварювальних електродів спеціального призначення, планує співпрацю з вінницьким «ПлазмаТеком». З цією метою бельгійські підприємці прибули на Вінниччину, де вели перемовини із керівництвом вінницького підприємства-виробника зварювальних електродів, оглядали потенційні виробничі приміщення, а також зустрілися із головою обласної ради Сергієм Татусяком.

Бельгійська компанія «Lastek» планує співпрацю з вінницьким «ПлазмаТеком»

За словами власника бельгійської компанії Густава Вілса, вони зацікавлені у нових ринках збуту та налагодженні кооперації на місцях.

Потреба у нашому виробництві існує передусім там, де відбувається активний інфраструктурний розвиток. У Вінницькій області на додачу до цього фактора є досвідчені фахівці, які можуть стати для нас надійними партнерами, – підкреслив Г.Вілс.

Бельгійська компанія «Lastek» планує співпрацю з вінницьким «ПлазмаТеком»

Виконавчий директор «ПлазмаТек» Юрій Омельчук розповів про потенційну співпрацю детальніше:

– Ми спеціалізуємося на виробництві зварювальних електродів загального призначення, а бельгійці – спеціального. Отже, ми взагалі не конкуренти, а потенційні партнери. У нас існує можливість налагодити виробництво «спецелектродів», а у «Lastek» – вийти на ринок СНД. В планах створення спільних торгових марок, які дозволять експортувати продукцію в країни співдружності за нижчими митними ставками. Сьогодні вони становлять 10 відсотків між ЕС та Україною, та близько 20 відсотків – між ЕС та країнами Митного союзу, – прокоментував позицію українців Ю.Омельчук.

Бельгійська компанія «Lastek» планує співпрацю з вінницьким «ПлазмаТеком»

Присутня на зустрічі Президент Бельгійсько-Української Торгової палати Ольга Букавін розширила перелік бельгійських пропозицій для вінничан. Зокрема, запропоновувала організувати перемовини із бельгійськими інвесторами, зацікавленими у реалізації спільних інфраструктурних проектів в Україні, які стосуються будівництва доріг, мостів та співпраці з місцевими водоканалами. Обидві пропозиції, за словами С.Татусяка, доречні для регіону.

Забезпечення населення чистою питної водою, очищення річок Південний Буг та Дністер – питання екологічної важливості номер один для нас. Особливо актуальним є будівництво водогонів у територіальних громадах, тому ми готові зустрічатися з інвесторами, – сказав С.Татусяк.

Співфінансування бельгійцями здійснюється здебільшого за кошти ЄС, виділені в рамках Східного партнерства. Пропорція матеріальних інвестицій така: 80 відсотків – іноземний капітал, 20 – український. Більш предметні зустрічі з окреслених питань сторони погодили на початок наступного року.



Переглядів: 6107
Поширень: 0