Як пояснив заступник начальника обласного Управління МВС Микола Загорулько, реорганізація структури міської міліції - цілком логічний крок, адже і саме місто Вінниця уже не ділиться на Замостянський, Староміський і Ленінський райони.

- Вінницький міський відділ міліції є. Він нікуди й не дівався, його просто реорганізували, - каже Микола Загорулько. - Колись було міське управління, зараз - міський відділ. Приводом стало реформування адміністративно-територіального поділу міста. Тобто місто Вінниця - це єдине місто. На підставі цього були реформовані й інші структури й правоохоронні органи - міський суд, міська прокуратура. Так само й міліція.

Від такого об\'єднання всередині міської міліції городяни тільки виграють, переконаний Микола Загорулько. Адже внутрішнім спірним питанням щодо обслуговування територій і районів тепер просто немає місця.

- Є один оперативний черговий, який управляє усіма нарядами по місту. Залишається телефон 102, - пояснює заступник начальника УМВС.

Розташований Вінницький міський відділ міліції - на Пирогова, 4. На Хмельницькому шосе, де до останнього часу розміщувалася вінницька міліція, залишається кадровий відділ і структурний підрозділ по управлінню силами і засобами. У приміщенні колишнього Замостянського райвідділу на Київській дислокується блок громадської безпеки. На Ленінградській (колишній Староміський райвідділ) - працюють співробітники кримінального блоку міської міліції. Затриманих за адміністративні правопорушення, як і раніше, доставлятимуть на Пирогова, 4-Б.

- У нас немає такого приміщення, де б можна було розмістити усі служби Вінницького міського відділу міліції. Тож вимушені були піти на такий крок, щоб у тих приміщеннях, де були районні відділи міліції - Староміський, Замостянський, Ленінський - залишити окремі підрозділи, - пояснює Микола Загорулько. - Поряд з цим у майбутньому плануємо створити у Вінниці Центр оперативного реагування міліції. Такі центри уже створені у Дніпропетровську, Донецьку, Києві, Одесі, Львові. Це на перспективу. Також плануємо вивести усі відеоспостереження, які є у приватних підприємців на об\'єктах, у державних установах, на вулицях на один монітор. Будуть фахівці, які це все відслідковуватимуть. Ми можемо це все архівувати і використовувати в разі проведення пошукових заходів. Зараз за дорученням начальника обласної міліції робимо паспортизацію усіх відеокамер у місті. Щоб знати, де вони встановлені, який радіус, хто є власником.

Начальником Вінницького міського відділу міліції УМВС у Вінницькій області залишається Юрій Куций.

У разі ж, якщо у вінничан є скарги на роботу міської міліції, заступник начальника обласного УМВС радить телефонувати на 102 або у чергову частину обласного управління - 59-33-22.

- Це цілодобові телефони. Будь-яка інформація, яка надходить на 102 або по телефону чергової частини, фіксується, записується, архівується, - каже Микола Загорулько. - І цю інформацію можна прослухати завжди.



Переглядів: 5650
Поширень: 0