Вінниця стала другим містом після столиці, куди приїхали фахівці Світового банку із презентацією звіту своєї аналітичної роботи. За їх словами, Вінниця стрімко розвивається і має багато позитивних напрацювань, які вони будуть наводити як приклад розвитку територіальної громади у своїх зустрічах на різних рівнях, а також рекомендувати для реалізації в інших містах країни.

На зустрічі із керівництвом міста та представниками бізнесу, які входять до Ради підприємців та Ради товаровиробників при міському голові, обговорювались питання, стосуються розвитку підприємництва та проблеми, які виникають у бізнесу. Але перед цим представники Світового банку презентували аналіз стану приватного сектору України. При цьому вони зазначили, що поширення успішного досвіду міст та країн там, де в цьому є необхідність, є одним із основних завдань Світового банку. «Крім кредитування під державні гарантії, наш банк займається великою аналітичною діяльністю і консультаціями органів центральної влади щодо проведення економічної політики, - розповів Олександр Паньков, керівник департаменту розвитку приватного та фінансового сектору Світового банку. – Не завжди наші рекомендації приймаються. Але так чи інакше ми бачимо нашу роль в тому, щоб надати кращу світову практику і допомогти у вирішенні багатьох питань, так як ми працюємо по всіх країнах світу і можемо порівнювати та збирати найкращий досвід».

«Те, що Вінниця стала першою після Києва, де презентується цей звіт, має для нас принципове значення. Адже, як показала наша дискусія, зустріч для нас дуже цінна: в нас є як багато спільних поглядів, так і окремі бачення, які можуть дуже позитивно вплинути на формування сприятливого бізнес середовища міста Вінниці та регіону в цілому», - зазначив заступник міського голови Валерій Коровій.

Для довідки:

Група Світового банку належить до найбільших у світі джерел фінансування і знань для країн, що розвиваються. Вона складається з п’яти тісно пов’язаних між собою установ: Міжнародного банку реконструкції та розвитку (МБРР) та Міжнародної асоціації розвитку (МАР) – ці дві установи утворюють Світовий банк; Міжнародної фінансової корпорації (МФК); Багатостороннього агентства з гарантування інвестицій (БАГІ) та Міжнародного центру з урегулювання інвестиційних спорів (МЦУІС). Детальніше див. на сайтах: www.worldbank.org, www.miga.org та www.ifc.org



Переглядів: 4350
Поширень: 0