Пройти освідування на вміст алкоголю на місці зупинки водій відмовився, тому співробітники міліції запропонували йому проїхати до наркологічного диспансеру.

У Вінниці на Соборній ДАІшники зупинили нетверезого водія, який керував переповненим маршрутним таксі

Під час проведення аналізу лікарі встановили у водія середню степінь сп’яніння. Зі слів водія, спиртні напої він вживав напередодні ввечері і не думав, що це якось позначиться вранці. Перевіривши документи, співробітники автотехнічного відділу ДАІ міста Вінниці з’ясували, що водій не проходив передрейсовий медичний та технічний контролі.

За таке порушення до відповідальності буде притягнута фірма – перевізник. Інспектори ДАІ проводять її обстеження і усі матеріали будуть направлені до управління Укртрансінспекції у Вінницькій області з пропозиціями про позбавлення власника ліцензії на здійснення пасажирських перевезень.

У Вінниці на Соборній ДАІшники зупинили нетверезого водія, який керував переповненим маршрутним таксі

За фактом керування у стані алкогольного сп’яніння на водія маршрутки складено адміністративний протокол за ч.1 ст. 130 КУпАП «Керування транспортними засобами у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння, що знижує увагу та швидкість реакції».

Матеріали справи направлені до суду. Нагадаємо, що з грудня минулого року штрафи за керування у стані алкогольного сп’яніння збільшилися вдвічі. Водієві загрожує штраф від 3400 до 5950 гривень або позбавлення права керування авто на строк від одного до двох років, або адміністративний арешт на строк від 7 до 10 діб.


Переглядів: 4234
Поширень: 0