У 60-му Будинку офіцерів за участі військовослужбовців частин Вінницького гарнізону та представників різних силових структур регіону обговорено питання гендерної культури в сфері безпеки України. Проведення заходу ініціювало Всеукраїнське громадське об’єднання “Громадська ліга Україна – НАТО”.

У Вінниці обговорили права жінок-військовослужбовців

У роботі семінару взяли участь голова громадської ліги Україна – НАТО Сергій Джердж, начальник відділу військово-соціальної роботи Головного управління по роботі з особовим складом Збройних Сил України полковник Віталій Голота, заступник начальника управління з виховної та соціально-психологічної роботи Командування Повітряних Сил ЗС України полковник Олександр Зеленько, віце-президент Атлантичної ради України Олег Кокошинський.

Питання, що виносилися на обговорення стосувалися законодавчих аспектів забезпечення гендерної рівності та міжнародного досвіду гендерної політики країн членів НАТО та ЄС.

У Вінниці обговорили права жінок-військовослужбовців

За словами голови громадської ліги Сергія Джерджа такі семінари та дискусії це, перш за все, можливість представникам різних силових структур зустрітися разом і обговорити питання гендерної політики на прикладі того чи іншого військового колективу, розповісти про свій досвід роботи, адже в ході таких зустрічей охоплюється доволі широке коло питань гендерної рівності. Це і кар’єрне зростання жінки-військовослужбовця, певні психологічні моменти проходження військової служби, виконання посадових обов’язків.

– Порушуючи різноманітні питання гендерної культури в сфері безпеки ми збираємо та аналізуємо інформацію, – розповідає Сергій Джердж. – І, власне, узагальнені дані надаємо відповідним структурам Міністерства оборони та Генерального штабу Збройних Сил України, щоб на їхній основі вироблялися найбільш оптимальні рекомендації гендерної культури, які б відповідали європейському рівню, рівню країн-членів НАТО, де ці питання вирішуються більш прогресивно.



Переглядів: 4582
Поширень: 0