І з перших років свого існування Академія викликала посилену зацікавленість молоді. Тут пропонувалися нові спеціальності, яких потребував тодішній ринок праці, враховувалися найсучасніші освітні досягнення, починала (чи не вперше в Україні) впроваджуватися багаторівнева система безперервної освіти… І це тоді, коли чимало популярних ВНЗ жили лише колишньою славою. Потрібно було на ділі доводити численні переваги недержавної вищої школи. Потрібно було навчати і виховувати молодь так, щоб вона не поповнювала собою ряди безробітних і безликих споживачів. Потрібно було вирощувати справжніх лідерів. Чи виконані ці завдання сьогодні?

Отже, якою стала Академія через двадцять років? Сухою мовою цифр та фактів її офіційна візитівка звучатиме так: сьогодні МАУП – найбільший недержавний ВНЗ України IV рівня акредитації. В Академії навчається понад 40 тисяч студентів з 25 країн світу. На вибір студента - 30 спеціальностей та 132 спеціалізації (найпопулярніші серед них - професія менеджера, юриста, бухгалтера, економіста, банківського працівника, психолога, дипломата, управлінця у галузі туристичного та готельного бізнесу).

Завершивши навчання, студент одержує державний дипломи і диплом, оформлений відповідно до міжнародних вимог, який дасть змогу працювати за кордоном. Навчають його кваліфіковані наставники – 80 відсотків тих, хто працює з дітьми, мають вчені звання.

Серед вихованців МАУП – ліцеїсти, учні технікумів (майбутні молодші спеціалісти), бакалаври, спеціалісти, магістри, аспіранти, докторанти. До їхніх послуг – багата матеріальна, навчально-методична та соціально-економічна бази. В Академії працює власне потужне видавництво (забезпечення підручниками і навчальними посібниками входить до оплати навчання, чого не робить жодний вітчизняний заклад). Бібліотечний центр – один з найкращих в Україні. Налагоджені широкі міжнародні зв’язки, підтримуються найпрогресивніших наукових концепцій...

Дуже часто як основний аргумент у боротьбі за достойне місце в освітньому просторі використовуються гучні перемоги закладу у різноманітних рейтингах. Не бракує цього і в МАУП: це і численні визнання "Золотої фортуни", і нагороди престижної "Софії Київської" ( п’ять років поспіль), і безліч дипломів освітніх виставок, фахових конкурсів тощо. Проте найяскравішою славою і гордістю завжди будуть досягнення тих, кого тут готують до життя. Уже сьогодні серед списків студентів можна зустріти чимало відомих імен: видатні спортсмени і відомі артисти, працівники державних установ. Серед випускників є і народні депутати, і державні діячі, і успішні бізнесмени, і науковці, підприємці, дипломати і менеджери вищої ланки.

Більшість вихованців МАУП знаходять своє місце в житті, і їх маленькі та великі перемоги – найбільший успіх Академії, вищий за усі ордени та звання.

Є ще одна галузь діяльності, якою по - праву можна пишатися. На сторінках педагогічної преси доволі часто ведуться дискусії щодо виховних інновацій роботи у вищій школі. Питання про те, як виховувати молоду людину, було вирішено у МАУП ще двадцять років тому, на зорі освітньої діяльності. Основне завдання – турбота про духовність та фізичне здоров\'я студента. Будьте впевнені – тут завжди буде провадитися боротьба із наркоманію, алкоголізмом, байдужістю до тих, хто поруч. Тут завжди пропагуватиметься традиційна для України пошана до старших, культ родини, етичні норми, здоровий спосіб життя.

В МАУП працюють десятки спортивних секцій, мистецькі студії, гуртки, клуби. Адже гармонійне виховання – один із основних постулатів хорошої освіти.

Можна сміливо стверджувати, що якісна освіта здобувається не лише у столиці, і одне з першочергових завдань МАУП – постійно доводити це на практиці. Сьогодні МАУП – це не лише столичний Президентський університет, а й 26 регіональних інститутів, 16 філій та представництв по всій Україні та 16 зарубіжних підрозділів.

Якість освіти всі навчальні підрозділи намагаються підтримувати незмінно високою: добирається якісний професорсько–викладацький склад, працює Телеуніверситет, використовуються інтерактивні форми освіти, впроваджується тренінгове навчання, існує система чіткого ректорського контролю за рівнем навчання.

Одним із представників регіональних інститутів є Вінницький інститут МАУП, які працює на теренах Вінниччини з 1996 року. За роки свого існування багато шанованих вінничан отримали тут освіту- депутати, державні службовці, співробітники правоохоронних органів, бізнесмени.

Наша Академія - справжня альма – матір, яка навчає, виховує і дбає про своїх студентів, допомагаючи їм стати частинкою молодої інтелектуальної еліти. Саме це і є основним досягненням МАУП за минуле двадцятиліття. І саме це буде основним завданням закладу на наступні десятки років.


Переглядів: 5208
Поширень: 0