11 лютого відбулася прес-конференція за участю заступника обласної організації Всеукраїнського об’єднання воїнів-афганців Петра Коптяєва, голови Спілки учасників бойових дій в Афганістані міста Вінниці Анатолія Перебетюка, начальника відділу персоніфікацій обліку та користувачів пільг Департаменту соціальної політики ОДА Валентини Ольшевської, співробітниці Вінницького обласного краєзнавчого музею Надії Добровольської.

25 -ту річницю виведення військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан на Вінниччині відзначатимуть протягом двох днів

За словами Володимира Лазаренка, 14 лютого відбудуться урочисті збори та святковий концерт в обласному академічному музично-драматичному театрі ім.М.Садовського. 15 лютого - мітинг-реквієм та покладання квітів до пам’ятника воїнам-інтернаціоналістам, які загинули в Афганістані у центральному парку культури і відпочинку ім.М.Горького.

Загалом, нині на Вінниччині проживає 2968 ветеранів війни в Афганістані з них: 489 інваліди війни, 2479 учасників бойових дій які виконували інтернаціональний обов’язок в Афганістані та 191 членів сімей загиблих ветеранів війни в Афганістані – зазначила Валентина Ольшевська - «З нагоди відзначення в Україні заходів пов’язаних з 25 річницею виведення військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан органами соціального захисту та місцевого самоврядування було обстежено соціально-побутові умови проживання 842 інвалідів війни, учасників бойових дій та їх вдів, проведені роботи з вивчення і вирішення їх потреб. Шляхом залучення коштів місцевих бюджетів, благодійних фондів, спонсорів підприємств, установ та організацій інвалідам війни, учасникам бойових дій в Афганістані та на території інших держав і членам їх сімей у 2013 році 1355 було надано грошової та натуральної допомоги на суму 304,5 тис. грн. У 2014 році планується надати грошової допомоги 1203 ветеранам на суму 168,6 тис. гривень» - підкреслила начальник відділу персоніфікацій обліку та користувачів пільг Департаменту соціальної політики ОДА.

25 -ту річницю виведення військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан на Вінниччині відзначатимуть протягом двох днів

Крім того, як повідомив Анатолій Перебетюк в рамках відзначення 25-їрічниці виведення радянських військ з Республіки Афганістан двоє «афганців» мешканців Вінниці отримають ключі від омріяних власних квадратних метрів, обіцяні державою. Ще двоє колишніх солдатів стануть власниками нових автомобілів.

Не залишаться поза увагою, запевнив Володимир Лазаренко цьогоріч і матері та вдови, які проживають на території Вінниччини. Їм в рамках відзначення ювілейної дати буде надана одноразова матеріальна допомога у розмірі не менше мінімальної пенсії.



Переглядів: 4321
Поширень: 0