З початку 2014 року вже розпочалися роботи на умовах співфінансування по кількох висотках. А працівники ЖЕКів проводять зустрічі з жителями багатоповерхівок, на яких люди вирішують, які саме ремонтні роботи потрібно проводити у їхніх будинках.

Все більше вінничан усвідомлює, що їхні будинки є їхньою спільною власністю, а відтак, і дбати про стан своїх висоток вони мають разом. На сьогодні вже 92,5% квартир у багатоповерхових будинках вінничанами приватизовані. «З кожним роком ми бачимо, що жителі все більш активно беруть участь у співфінансуванні капремонтів покрівель, внутрішньобудинкових мереж, панельних стиків, фасадів будинків, під’їздів та інших робіт. Це допомагає мешканцям приводити до ладу висотки, починаючи від даху і закінчуючи комунікаціями у підвалах», – каже директор департаменту житлового господарства Сергій Кушнір.

Нагадаємо, що за умовами цієї програми міський бюджет фінансує більш ніж дві третини від загальної вартості ремонтних робіт – 70%. А жителі, відповідно, 30% решти.

Торік на капремонти висоток було використано 10,5 млн. грн. бюджетних коштів. Мешканці ж зібрали 1,2 млн. грн., що майже на третину більше, ніж було у 2012 році. Враховуючи таку тенденцію, в бюджеті міста на 2014-й рік заплановано на цю програму в півтора рази більше коштів – 15 млн. грн.

Вже розпочались і самі роботи. Зокрема, проведено капітальний ремонт шиферної покрівлі будинку по провулку Литовського, 5. Розпочато капремонт даху і в будинку по вул. Фрунзе, 12. Триває ремонт інженерних мереж у висотці по проспекту Коцюбинського, 11. Далі у планах – капремонт покрівель по Примакова, 9 та Немирівське шосе, 82.


Переглядів: 2833
Поширень: 0