Невдовзі вінничани зможуть користуватися новими сучасними тролейбусами. Перший із них від корпорації «Богдан», яка виграла тендер на оновлення парку громадського транспорту міста, уже прибув в тролейбусне депо. До літа Вінниця має отримати решту 39 одиниць тролейбусів, а також 30 великогабаритних автобусів «Богдан».

У Вінниці презентували перший із 40-ка очікуваних нових тролейбусів «Богдан»

Новий тролейбус, презентацію якого 18 лютого приурочили 50-річчю ТТУ, має зручну для посадки низьку підлогу. Розфарбований у фірмову кольорову гамму – біло-блакитний, як і більшість вінницького електротранспорту. Тролейбус розрахований на 150 пасажирів, з яких 34 – сидячі місця. Із «наворотів» - кондиціонер у салоні. Щоправда, у депо ще не вирішили, чи будуть замовляти таку опцію у наступних партіях.

Нагадаємо, оновлення парку громадського транспорту у Вінниці здійснюється у рамках урядової програми, за якою місту надано від державного банку кредит 113 мільйонів гривень. Виплати по ньому здійснюватимуться наполовину за рахунок міського та державного бюджетів.

У Вінниці презентували перший із очікуваних 40-ка нових тролейбусів «Богдан»

- Ми вже перерахували виробнику 96 мільйонів і по мірі виготовлення очікуємо поставок тролейбусів та автобусів у першому півріччі, - каже міський голова Володимир Гройсман. - Один тролейбус коштує 1,9 мільйона гривень, автобус – 1,26 мільйони. Працювали над програмою з лютого минулого року і на сьогодні Вінниця єдине місто, яке її реалізує. Разом із цим, ми не зупиняємо процес модернізації тролейбусів, на це рік таких заплановано 30. Разом із 60-ма вже модернізованими та 40-ка новими матимемо усього 130 одиниць тролейбусів, що дозволить випускати на лінію цілком задовільний рухомий склад.

Збільшення кількості тролейбусів зумовлює набір нових працівників. Найближчим часом штат ТТУ зросте на 500 чоловік, зазначає директор управління Микола Форманюк.

Микола Форманюк

- Будемо набирати нових водіїв, яких самі навчаємо на власній базі. На кожен тролейбус треба мінімум 2 водії, а також обслуговуючий персонал. Наразі є близько 2 тисяч працівників, буде 2,5 тисячі, - каже керівник ТТУ.

Невдовзі саме підприємство змінить назву. Замість «Трамвайно-тролейбусного управління» у місті буде «Вінницька транспортна компанія». Зі слів Володимира Гройсмана, зміна вивіски зумовлена розширенням функцій управління, яке, окрім електротранспорту також надає послуги автобусних перевезень, а віднедавна призначене координатором вінницького аеропорту.



Переглядів: 13590
Поширень: 0