У КМДА своє рішення закрити метро пояснюють загрозою терактів у підземці. Проте про негативні економічні наслідки блокування транспорту в Києві говорять навіть представники партії влади, передає «Радіо Свобода».

Блокувати метро та обмежувати рух автотранспорту владу змусило загострення протистояння в центрі Києва, однак варто обрати інший шлях, заявив Радіо Свобода депутат-регіонал, колишній прем’єр-міністр Анатолій Кінах.

Натомість член транспортного комітету парламенту свободівець Анатолій Вітів наголосив, що транспортний колапс столиці створений штучно, і що він є грубим порушенням закону, йдеться у матеріалі. «У Києві основну масу пасажирських перевезень виконує метро. І воно необхідне навіть тоді, коли немає заторів. Те, що зробив Макеєнко – він не мав права робити. Навіть транспортна комісія Київради визнала, що блокування роботи метро є кримінальним діянням. Натомість міліція, яка блокує рух людей до Києва і до його центру зокрема – це порушення права громадян на свободу пересування. Вони намагаються таким чином не пустити людей на Майдан», – вважає опозиціонер.

Нагадаємо, що у Вінниці рух громадського транспорту заблокований фактично з вечора 18 лютого. Як уже повідомляла «Моя Вінниця», сьогодні з самого ранку його було відновлено на декілька годин, але близько 8-ї ранку громадський транспорт знову «встав».



Переглядів: 4082
Поширень: 0