Перед вінничанами виступили голова обласної ради Сергій Свитко та виконуючий обов’язки Вінницького міського голови, секретар міської ради Сергій Моргунов. Закликали об’єднатись, зберігати спокій і не піддаватись паніці – в державі є влада і є закон.

Сергій Свитко і Сергій Моргунов закликали вінничан об’єднатись і зберігати спокій

«Україна в небезпеці – північний сусід намагається розв’язати війну з Україною. Зараз президією облради опрацьовується проект звернення до керівництва держави і до вінничан. Та проблема, яка зараз існує, повинна бути розв’язана політичним шляхом, ще є шанс і можливість зупинити агресора, я сподіваюся, що саме цей варіант буде застосовано, - повідомив Сергій Свитко. – Ситуація у Вінницькій області є спокійною, стабільною, функціонують всі підприємства та установи, і тому немає підстав для жодної для паніки. Ми повинні зберігати мир і спокій і бути відповідальними у цей складний час. Звертаю вашу увагу на те, що неприпустимі будь-які дії тих загонів самооборони, які себе так називають, а насправді здійснюють мародерство, - необхідно зупинити ці «революційні» дії. Сьогодні сформована влада і цій владі необхідно підкорятися. Ті, хто діє за межами закону, - це є злочинці, які повинні нести відповідну відповідальність».

Голова обласної ради додав, що зараз потрібно всім забути про те, що роз’єднує, і згуртуватись навколо подальшої долі України.

Сергій Свитко і Сергій Моргунов закликали вінничан об’єднатись і зберігати спокій

А Сергій Моргунов, звертаючись до громади, підкреслив, що Україна, яка є унітарною державою, сьогодні як ніколи потребує згуртованості та витримки усіх громадян:

«За останні 70 років над Україною дійсно нависла дуже велика загроза. Та загроза, яку ми не могли уявити навіть у страшному сні. Сусідня держава, яка завжди говорила про те, що ми братні народи, ми партнери, робить зовнішню агресію до території України і до українців. У цей нелегкий час нам треба об`єднатися, щоб Україна залишалась єдиною, неподільною, незалежною державою, щоб її не роздирали на частини. Кабінет Міністрів України скасував постанову уряду Азарова щодо не підписання угоди про євроасоціацію. І з сьогоднішнього дня Уряд України практично розпочав усі процедури щодо підписання Асоціації з Європейським Союзом. Ми знаємо, що євроспільнота підтримує нас у цьому питанні і підтримує цілісність нашої держави».

Сергій Свитко і Сергій Моргунов закликали вінничан об’єднатись і зберігати спокій

Виконуючий обов’язки Вінницького міського голови також сказав, що міська рада сьогодні звернулася до тих російських міст, з якими за останні роки були налагоджені контакти щодо пояснення ситуації в Україні, а також з проханням вплинути на свій уряд та адміністрацію президента Путіна: «Аналогічно буде прийнято звернення до Асоціації міст України, щоб усі міста звернулися до російських міст-побратимів чи міст Росії, з якими мають зв`язки. Якщо говорити про Вінницю – ми однозначно за єдину і цілісну державу Україна. Ми за те, щоб у місті був спокій, тому що будь-які панічні, сепаратистські настрої зовнішнім агресором будуть сприйматися як привід, щоб цю агресію поширювати далі по нашій країні. Зараз ми повинні зберігати спокій, охороняти громадський порядок, не піддаватися ніякій паніці. Наша поведінка буде у першу чергу налаштована на мирний перебіг подій і вирішення цієї проблеми».



Переглядів: 6038
Поширень: 0