У 2014-2015 роках в Україні відзначатиметься 70-та річниця визволення України від фашистських загарбників та 70-та річниця Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років. У зв’язку з цим Кабінет Міністрів України затвердив Порядок визначення та задоволення соціально-побутових потреб та потреб у медичній допомозі ветеранам війни, жертвам нацистських переслідувань та сім’ям загиблих (померлих) воїнів.

Це рішення передбачає створення соціального паспорту ветерана. Паспорт міститиме інформацію про соціально-побутові умови проживання ветерана, стан його здоров’я, перелік отримуваних ними пільг, компенсацій, надання соціальної допомоги та допомоги в обслуговуванні. За словами директора департаменту соціальної політики міської ради Лариси Попової, це дасть змогу надавати кожному ветерану індивідуально саме ту допомогу, якої він на даний час потребує та підвищить соціальний захист людей цієї категорії.

Паспорт ветерана заповнюють працівники департаменту соціальної політики Вінницької міської ради, закладів охорони здоров’я та працівники Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м. Вінниці.

«Щоб внести необхідні дані у документ з 25 лютого відповідні спеціалісти розпочали відвідувати ветеранів війни на дому. Відвідування проводяться в робочі дні з 9 до 19 години. Звертаємо увагу на те, що всі працівники мають при собі відповідні посвідчення, які вони зобов’язані пред’явити. Якщо ветеран відмовляється внести інформацію до соціального паспорту, працівники можуть попросити заповнити відмову в письмовому вигляді», – каже Лариса Попова.

Довідка

В разі виникнення питань щодо паспорта ветерана, відповідно до місця проживання, можна звертатись за телефонами:

  • Управління соціального захисту населення (Правобережне) Департаменту соціальної політики Вінницької міської ради: 50-83-98, 50-83-96;
     
  • Лівобережний відділ соціального захисту населення № 1 (Замостя) Департаменту соціальної політики Вінницької міської ради: 50-86-77, 50-86-79;
     
  • Лівобережний відділ соціального захисту населення № 2 (Старе місто) Департаменту соціальної політики Вінницької міської ради : 50-86-66, 50-86-70.



Переглядів: 3780
Поширень: 0