Голова ГО «Розвиток.Розвиток» Ірина Борзова наголосила на тому, що головний обов’язок сьогодні кожного стабілізувати ситуацію, пам’ятати, за що боролась Небесна Сотня, працювати в рамках закону і діяти тільки мирним шляхом. Жахливі події, які відбувались у нашій країні протягом останнього часу кричущим болем відбились у душі кожної української жінки. Адже жінка за своєю сутністю завжди стояла на сторожі миру, злагоди, добра. Будь-яка жінка, мати скаже, що життя людини – понад усе.

Голова ГО «Розвиток.Розвиток» Ірина Борзова

ГО «Розвиток.Розвиток» обираючи для щорічного соціального проекту «Дефіле по життю» головну ідею - «Цінуй життя – життя одне!!!» навіть не передбачала, що вона стане настільки актуальною сьогодні.

Голова ГО «Розвиток.Розвиток» Ірина Борзова

Керівник соціально-гуманітарних проектів, заступник голови ГО «Розвиток.Розвиток» Наталя Заболотна запевнила: «Всі наші зусилля в рамках діяльності нашої організації будуть першочергово спрямовані на вирішення соціально важливих проблем Вінниччини. Адже складна політична та економічна ситуація в країні ускладнили проблеми соціально вразливих категорій нашого населення. Своїм обов’язком сьогодні ми вбачаємо наполегливо працювати у напрямку вирішення найважливіших питань розвитку у галузі освіти, культури, спорту, молодіжної політики та соціальної сфери».

Голова ГО «Розвиток.Розвиток» Ірина Борзова

В рамках проекту жінки Вінниччини, які представляють майже 20 громадських організацій, благодійні фонди, бізнес, спорт, мистецтво, культуру, соціальну сферу, медіа-простір, політичні партії, об’єднались навколо ідеї «STOP байдужості! Цінуй життя – життя одне!» та протягом місяця реалізують 12 різнопланових соціально-благодійних проектів:

1. «Жінка за будь-яких обставин!!!»: привернення уваги суспільства на проблеми матерів дітей – інвалідів з дитячим церебральним паралічем. Показати, що жінки стають красивіше з народженням дитини та залишаються жінкою за будь-яких обставин.  Організація благодійної допомоги родинам , які мають хвору дитину. з ДЦП.Відповідальні за проект: Ольга Данилюк – приватний підприємець, громадський діяч. Інесса Побережна – власник та керівник аптеки «Здоров’я сім’ї». Ярослава Куряча – представник благодійного фонду «Володимира Продивуса». Анна Турапіна – ведуча телеканалу ВДТ.  Вероніка Авдєєва – менеджер фінансового відділу благодійного фонду «Здорова нація».

2. «Життя вище інвалідності»:сприяннядоступності права вільного пересування містом для людей з інвалідністю за допомогою міських служб таксі та допомога у реалізації права на материнство жінок з інвалідністю. Відповідальні за проект: Олена Павлова – голова правління Благодійного фонду «Без кордонів», засновник незалежної школи жіночої політики. Людмила Станіславенко - голова жіночого департаменту Вінницького об’єднання ПП «УДАР»    Віталія Кличка».

3. «Протягни руку ближньому»: організація допомоги дітям з сімей с.Турбів, які перебувають у складних життєвих обставинах та потребують сторонньої допомоги.Відповідальні  за проект: Ольга Крещенецька – директор Турбівського селищного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Анна Гаращук  – заступник головного редактора видання «Вінниця-інфо». Катерина Лукашик – дизайнер одягу, власниця дизайн-студії «KORSET». Оксана Святенко – репортер, журналіст, ведуча телеканалу «Віта». Ольга Дернова - головний спеціаліст управління культури та туризму облдержадміністрації. ". Ольга Родченко – власник Торгової Марки«OLGARA», дизайнер, громадський діяч.

4. «Мистецтво краще, ніж вулиця»: підтримка та розвиток дітей із соціально вразливих, малозабезпечених сімей через мистецтво. Відповідальні за проект: Ольга Брига –голова правління ВОГО «Вінницька епоха». Ліля Поліщук – директор дитячого модельного агентства «Princess», організатор конкурсу «Міні міс Вінниця». Марина Симиренко – художник-дизайнер з розпису та художнього рельєфу. Світлана Теренчук - дизайнер одягу, засновник торгової марки «Svitlana Terenchuk». Алла Токарь – співвласник салону квітів «Фіорі» та магазину сувенірів ручної роботи «Фатто а мано

5. «Дякуємо Вам за Ваш жіночий героїзм»: вшанування вінничанок – учасниць Великої Вітчизняної війни, показавши їхню мужність та великий внесок у перемогу над ворогом, з нагоди відзначення 70-ої річниці визволення м. Вінниці від нацистських загарбників. Відповідальні за проект: Анастасія Лановая - член Вінницької обласної громадської організації «Територія мам», депутат студентського парламенту Вінниччини.

6. «Міст між тваринами та людською гуманністю»: звернення уваги населення міста на бездомних і беззахисних тварин та підняти питання байдужого відношення до них, а також зрозуміти шляхи гуманного ставлення до них. Відповідальний за проект: Марина Присняк - голова ГО «Звичка оберігати».

7. «Аборт: вбивство чи медична операція?»: обговорення можливих шляхів вирішення питання необхідності абортів чи їх заборони, звернувши увагу на правові, моральні та релігійні аспекти цієї проблеми. Відповідальні за проект: Анна Станіславенко - головний редактор та співзасновник журналу OUTLINE (MIX). Олена Бессараба - арт-директор МК «ТУТ ВСЕ»; головний організатор І Вінницької обласної«Школи волонтерства». Тетяна Нікіфорова керівник центру розвитку персоналу «ГЕЛИОС». Лена Малай - засновник дизайн-студіїї «Еліс Мей», організатор концертів. Людмила Бевз – засновник дизайн-студіїї «Еліс Мей», організатор концертів.

8. «Краса стороннім поглядом»: привернення уваги суспільства до проблем та прагнень дітей з фізичними вадами, що перебувають в дитячих будинках через знайомство та їх представлення. Відповідальні за проект: Оксана Паршенко – керівник та власник салону елітної біжутерії "Nature bijoux". Оксана Святенко – репортер, журналіст, ведуча телеканалу «Віта». Марьяна Трачук – менеджер з фінансів та комунікацій у благодійній організації «Благодійний фонд Подільська громада».

9. «Живи зі спортом!!!»: популяризація занять художньою гімнастикою та танцями серед населення області, як одних з найкрасивіших видів спорту та ефективного способу фізкультурно-оздоровчого дозвілля. Відповідальні за проект: Дарія Чернякевич – керівник школи з художньої гімнастики «Еліт». Катерина Плахотнюк – майстер спорту, заступник керівника школи з художньої гімнастики«Еліт». Діана Подолянчук - керівник танцювальної студії “ШАХІНА”. Марина Бондар – керівник танцювальної студії «Incanto».

10. «Добро вашими очима»: привернення уваги суспільства до важливості добрих вчинків, які стають вкрай непомітними у швидкому буденному житті сьогодення. Відповідальний за проект: Олена Носулько –виконавчий директор центру вивчення англійської мови «FLASH».  Марина Присняк - голова ГО «Звичка оберігати».

11. «Цінуй Життя – Життя Одне!!!»: донесення до свідомості молоді, що доля людини, у першу чергу, залежить від того, як вона вміє долати життєві перешкоди, позитивно чи негативно сприймає навколишній світ, які цінності вважає головними для себе. Відповідальні за проект: Дарія Тихонова – голова секретаріату ВМГО «Спілка робітничої молоді». Тетяна Калугаряну - перший заступник голови Студентського Парламенту Вінниччини.

12. «Зустріч поколінь»: дослідження та висвітлення життя жінок у період Великої Вітчизняної війни; звернути увагу громадськості до життя ветеранів – жінок учасниць ВВВ; нагадати молоді про особливий статус учасників війни. Відповідальні за проект: Світлана Шевчук - юрист, викладач юридичної дисципліни ТПК ВНАУ. Юлія Гавриш – голова споживчого товариства «Гнівань». Анастасія Лановая -активний громадський діяч, головний спеціаліст Регіонального ресурсно-інформаційного центру "Громади Вінниччини".



Переглядів: 8804
Поширень: 0