Сьогодні близько 5-ї години ранку сталося загорання в приміщенні дільничого пункту міліції по вулиці Фрунзе у м. Вінниці. Пожежні погасили вогонь за півгодини. Слідчо-оперативна група міліції, яка працювала на місці події, з’ясувала, що пожежу спричинила невідома особа, кинувши пляшку з запальною сумішшю. Пожежою було частково знищено оргтехніку, частково згоріла документація та пошкоджено меблі.

Близько 6-ї ранку за таких же обставин було здійснено підпал дільничного пункту міліції по вулиці Щорса. Вогнем, який швидко локалізували та не дали проникнути всередину приміщення, пошкоджено вікно та двері.

Також цієї ж ночі невідомі особи перекинули на закриту парканом територію біля приміщення прокуратури Вінницької області кілька пляшок з запальною рідиною, внаслідок чого відбулось їх часткове загорання.
Майно та приміщення адміністративної будівлі пошкоджено не було.

Слідчим відділом Вінницького міського відділу міліції відкриті за усіма фактами відкриті кримінальні провадження відповідно до ч.2 ст.194 КК України (умисне знищення або пошкодження майна шляхом підпалу).

За такий злочин передбачено покарання у вигляді позбавлення волі строком від 3-х до 10-и років.
Міліцією проводиться комплекс оперативних та розшукових заходів , спрямованих на встановлення та затримання винних осіб.

Вінницька міліція розцінює такі факти, як намагання дестабілізувати ситуацію в регіоні, скомпрометувати громадські організації, які співпрацюють з правоохоронними органами задля реалізації спільного завдання по забезпеченню правопорядку в області, спровокувати невдоволення та недовіру громадян до системи організації охорони громадського порядку. Наголошуємо, що на усі подібні спроби дестабілізації обстановки в регіоні, нагнітання соціальної напруги міліція реагуватиме адекватно в рамках діючого законодавства.

)


Переглядів: 6127
Поширень: 0