До акції також приєднались активісти обласного осередку Всеукраїнської екологічної ліги.

В ході робіт була прибрана територія протягом 2,5 км по обидві сторони об’їзної дороги навколо Вінниці. Загалом зібрано майже 300 мішків різноманітного сміття: від пластикових та скляних пляшок до деталей автівок. Прикро, що територія вздовж дороги стала місцем, куди зручно й, головне, безпечно, можна викидати різний непотріб. Прикро, що наші громадяни користуються незахищеністю природи й легкою можливістю уникнути відповідальності.

Окрім практичного, акція носила пропагандистський характер, адже засмічені узбіччя – яскравий приклад відсутності культури поведінки з відходами. Учасники акції продемонструвати як різниться узбіччя дороги до і після прибирання, а у зверненні до громадськості ще раз наголосили, що наслідки безвідповідального поводження з відходами можуть стати непередбачуваними.

Начальник Держуправління Дмитро Бабич звертається до всіх небайдужих громадян із закликом навести разом порядок на території області, а особливу увагу зосередити на ліквідації несанкціонованих сміттєзвалищ, упорядкуванні місць масового відпочинку, почистити джерела. Перший вчинок, який може зробити кожний, - не залишати сміття там, де відпочиває, або знаходиться.


Переглядів: 4029
Поширень: 0