Насамперед важливо уточнити, що мобілізація ще не є війною, наразі мова йде про доукомплектацію війська, яке впродовж багатьох років піддавалось скороченню.

- Зараз призивають тих, хто проходив службу в армії та має військову облікову спеціальність, - каже офіцер регіонального медіа-центру МО Андрій Агєєв. – Мобілізація проводиться в усіх областях України, але не може називатись повною через складну ситуацію у Криму. Вимоги до призову стали жорсткішими. Для прикладу, якщо до сьогодні причиною відмови призовника було наявність у нього 3-х дітей, які не досягнули 16 років, то тепер відмовитись від участі в зборах можуть тільки ті, у кого таких дітей 4 і більше. Утім, на сьогодні тієї кількості готових служити у війську достатньо. Наразі усього в Україні потрібно 20 тисяч на доукомплектацію Збройних Сил, ще 20 тисяч – у Національну гвардію.

Військкоматами у Вінницькій області узято «на олівець» уже близько 5 тисяч добровольців, які впродовж останніх двох тижнів подали свої дані, повідомляє керівник регіонального медіа-центру МО Сергій Фурдик. З усіма призовниками, за його словами, будуть проведені збори і, відповідно ситуації, буде визначено, кого відправлять до військових частин, а кого повернуть додому.



Переглядів: 11841
Поширень: 0