У місті знову обстрілюють громадський транспорт. Через тиждень, після того, як стріляли по автобусам на Старому місті, на вулиці Київській 19 березня вистрелили у лобове скло тролейбуса. І якщо раніше зловмисники діяли пізно ввечері, то тепер стріляють практично у відкриту серед білого дня.

 На Київській серед білого дня розстріляли тролейбус

Надзвичайна подія сталася вранці о 9:45 біля зупинки «вулиця Грибоєдова». Як розповіла водій тролейбуса, що їхав по 3-му маршруту, щойно від’їхавши від зупинки у напрямку ДПЗ, почула удар по лобовому склу і в одну мить воно покрилось численними тріщинами, почало розсипатись.

На Київській серед білого дня розстріляли тролейбус

- Я не бачила, хто стріляв, але схоже, що постріл був з лівого боку. Це був точно не камінь, бо за 30 років роботи можу відрізнити. Ймовірно, це була гумова куля, - припускає водій розстріляного тролейбуса Надія Поліщук.

На момент пострілу у салоні перебувало близько 30 пасажирів. Ніхто з них, як і водій, не постраждали, каже заступник директора ВТТУ Анатолій Ворона.

На Київській серед білого дня розстріляли тролейбус

- Маємо вже четвертий випадок і почерк зловмисників схожий, а тому допускаємо, що стріляють одні й ті самі люди, - продовжує Анатолій Микитович. – На місці події оперативна слідча група підтвердила, що, ймовірно, постріл був із пневматичної зброї, адже якби з вогнепальної, то скло куля розбила б зовсім, а так пішла по дотичній. Думаю, найближчим часом зловмисників знайдуть. Міська рада обіцяє 10 тисяч гривень у винагороду за інформацію про зловмисників.

Обстріляний тролейбус нещодавно вийшов на лінію після капітально-відновлювального ремонту. Тепер знову вимушений повернутись у гараж. Заміна розбитого скла обійдеться у 800 гривень.

На Київській серед білого дня розстріляли тролейбус

Схоже, у зазвичай спокійній Вінниці хтось намагається зіграти ноту хаосу, тим самим залякуючи самих її мешканців. Містом ходять різні версії, кажуть як про занадто затятих «поборників революції», незадоволених її результатом, так і про діяльність іноземних провокаторів. Анатолій Ворона, до слова, колишній керівник міліції Вінниці, має свої припущення. За одним із них, за цим можуть стояти спецслужби Російської Федерації.

- Стрілянина по громадському транспорту пов’язана із дестабілізацією у країні, а у Вінниці маємо її відголоски. Не виключаю, що це справа агентів російських ФСБ або ГРУ. Така підозра, бо маю інформацію від знайомих, які зустрічали працівників цих служб у Вінницькій області, - каже колишній міліціонер.

За іншою версією Анатолія Ворони, спроби розхитати спокій у місті пов’язані із майбутніми виборами міського голови Вінниці. Не секрет, що під революційними гаслами до влади у місті спробують пройти радикально опозиційні нинішнім керівникам міста люди, тож порушення спокою городян можуть використати у власних інтересах. Але поки що це тільки версії…



Переглядів: 14189
Поширень: 0