У рамках робочого візиту до Республіки Польща відбулася зустріч Віце-прем’єр-міністра – Міністра регіонального розвитку України, будівництва та житлово-комунального господарства України Володимира Гройсмана з Міністром закордонних справ РП Радославом Сікорським.

Володимир Гройсман висловив вдячність за кроки, які вживала польська Сторона на підтримку України під час протистояння на Майдані та сьогоднішню активну участь Республіки Польща у процесі врегулювання ситуації, що склалася внаслідок акту анексії РФ Кримського півострова.

Радослав Сікорський наголосив, що офіційна Варшава рішуче засуджує агресію РФ проти суверенної України та підтвердив беззастережну підтримку Польщею суверенітету і територіальної цілісності України, наголосивши на готовності і надалі надавати максимальне сприяння нашій державі у її зусиллях з протидії окупації.

Сторони обговорили внутрішньополітичну ситуацію в Україні. Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку України, будівництва та житлово-комунального господарства України окреслив першочергові завдання українського уряду, наголосивши на їх збіжності з критеріями підписання Угоди про асоціацію. Володимир Гройсман також висловив сподівання, що заплановане наприкінці тижня підписання її політичної частини сприятиме стабілізації внутрішньополітичної ситуації України та підтвердить підтримку Західного світу європейського вибору українського народу.

Співрозмовники погодились щодо доцільності якнайшвидшої реалізації в Україні реформи органів місцевого самоврядування.



Переглядів: 3488
Поширень: 0