Сьогодні біля пам’ятника льотчикам-визволителям, що на проспекті Космонавтів, відбувся мітинг-реквієм, присвячений 70-тій річниці визволення міста від фашистських загарбників. До літака прийшло близько тисячі людей. Перед ними виступили ветерани, молодь та депутати міськради. Потім відбувся святковий концерт за участю вихованців та викладачів дитячої школи мистецтв «Вишенька».

На Вишеньці до 70-річчя визволення Вінниці від фашистських загарбників пройшов мітинг-реквієм

Ініціювали цей захід студенти та викладачі Вінницького технічного коледжу. Їх ідею підтримали депутати міської ради Олександр Парвадов і Петро Кузнєцов та депутат обласної ради Сергій Кудлаєнко.

Сергій Кудлаєнко

«Незважаючи на ті непрості часи, які сьогодні наступили для нашої держави, ми об’єдналися і прийшли вшанувати тих людей, яким зобов’язані своїм життям. Я хотів би низько вклонитися всім ветеранам, які сьогодні тут, тим, які не змогли бути присутні, та всім людям, які здобували цю перемогу для Вінниці, але яких, на жаль, вже немає серед живих», – говорить депутат обласної ради Сергій Кудлаєнко. Звертаючись до молоді, він закликав їх робити все для того, щоб ветерани відчували, що про них піклуються та шанують.

«Мітинг-реквієм – це данина поваги тим людям, які відстояли для нас мирне небо. Крім того, цей захід має сильний виховний вплив на молодь, адже юнаки та дівчата повинні рости патріотами своєї держави, любити свою державу та робити все для того, щоб примножувати її добробут», – вважає депутат міської ради Олександр Парвадов. Він також зазначив, що в останні роки вже стало доброю традицією проводити на площі біля пам’ятника льотчикам-визволителям зустрічі з ветеранами та різні концерти для жителів мікрорайону. Наступного разу така зустріч буде присвячена 9 травню.



Переглядів: 5056
Поширень: 0