Делегація експертів на чолі з Шефом Канцелярії Президента Республіки Польща Яцеком Міхайловскі, яка прибула сьогодні в Київ, обговорить з українськими урядовцями практичні питання проведення реформи місцевого самоврядування. Домовленість про візит такої делегації та подальшу експертну підтримку реформи була досягнута під час нещодавнього візиту Віце-прем’єр-міністра України – Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимира Гройсмана до Польщі.

«Треба мати переконання, що країна хоче реалізувати реформу – тоді її можна запровадити швидко. З боку українського уряду має бути людина, яка разом з іншими міністерствами реалізовуватиме цю реформу. З польської сторони такою людиною буде міністр Марцін Сьвєнцицький – колишній президент столичного міста Варшава. Він також працював в уряді Тадеуша Мазовецького, який докорінно змінив Польщу», – зазначив Яцек Міхайловські під час зустрічі з журналістами в аеропорту «Бориспіль».

Шеф Канцелярії Президента Польщі повідомив, що польські експерти залишаться далі працювати в Україні. Спільно зі створеною при Мінрегіоні робочою групою вони будуть супроводжувати процес підготовки і впровадження реформи.

Разом з польською делегацією на Батьківщину повернулися також громадяни України – Леонід Надіжко і Вадим Лапко, які були поранені у лютому під час подій на Майдані і проходили лікування у Польщі завдяки сприянню польського Уряду.



Переглядів: 3559
Поширень: 0