До Вінницького міського відділу міліції надійшло повідомлення, що з банкомату, розташованого у торговому центрі, шляхом пошкодження серцевини замка невідомі особи скоїли крадіжку грошей в сумі 18 771 гривня.

Встановити особи зловмисників працівникам міліції допоміг запис з камер відеоспостереження. Переглядаючи відеозапис, начальник відділення дільничних інспекторів міліції Олександр Чепель, впізнав одного з молодиків, що підозріло поводилися біля банкомату. Він проживає на дільниці його обслуговування. Коли до 24-річного підозрюваного додому прийшли правоохоронці, він одразу зізнався у скоєному та повернув вкрадені гроші.

До крадіжки виявився причетним і його 25-річний товариш. Зі слів затриманих, знімаючи готівку зі своєї платіжної картки, вони помітили, що дверка банкомату, де його наповнюють грошима, щільно не зачинена. Один з молодиків її зламав та забрав касети з грошима. Сховавши їх під куртками, молоді люди залишили приміщення торгового центру.

За попереднім висновком експертів, замок банкомату був все ж таки пошкоджений.

Вкрадені гроші зловмисники ще не встигли витратити на власні потреби і в повному обсязі повернули представнику банка.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ознаками правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 185 КК України (крадіжка). За такий злочин передбачено покарання до 3-х років ув’язнення.


Переглядів: 2945
Поширень: 0