З 22 по 26 квітня у всіх вінницьких школах та садочках пройдуть уроки з цивільного захисту життя та здоров’я. З огляду на останні події в країні такі навчання покликані ознайомити дошкільнят та молодь з правильною поведінкою під час надзвичайних ситуацій, чітким діям під час оголошення тривоги, евакуації в безпечні місця і наданням первинної медичної допомоги собі та одноліткам.

Такі додаткові роз’яснювальні тематичні уроки є місцевою ініціативою та проводяться за сприяння обласного Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності. «Метою цих навчань є підвищення рівня обізнаності дітей під час надзвичайних ситуацій, відпрацювання дій та навичок при загрозі життю. Адже навички про те, як діяти в перші хвилини загрози та яким чином покинути небезпечне місце, можуть при нагоді врятувати життя або здоров’я дитини», - зазначає начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій міської ради Олег Парфілов.

В подальшому у 10 та 11 класах загальноосвітніх шкіл будуть проведені і уроки «Захист Вітчизни» за участю вінничан-учасників бойових дій в Афганістані. ​


Переглядів: 2802
Поширень: 0