26 квітня Україна відзначатиме вже 28 роковини трагедії, яка прямо чи опосередковано торкнулася кожного українця внаслідок аварії на Чорнобильській атомній електростанції. Сьогодні, напередодні цієї дати, у міській раді відзначили активних членів громадських організацій, які займаються підтримкою та проблемами ліквідаторів та їх родин.

У Вінниці відзначають 28 роковини аварії на Чорнобильській АЕС

«Історія українського народу має багато трагічних сторінок, і серед них – аварія на Чорнобильській АЕС, - зазначає в.о. міського голови, секретар міської ради Сергій Моргунов. - Ми всі пам’ятаємо, як радянська пропаганда намагалася тоді приховати наслідки цієї аварії. Людей відправляли на ліквідацію, і вони не знали, куди їдуть, і як атом може впливати на їх здоров’я. Тільки потім це стало зрозумілим і до цього часу ви, ті люди, які безпосередньо приймали участь у ліквідації, відчуваєте наслідки на своєму здоров’ї. Сьогодні ми не можемо не говорити про те, що наш східний сусід завдяки своїй пропаганді намагається приховати або спотворити ті факти, які зараз відбуваються на сході нашої держави. Однак і це не вдасться приховати. Хочеться побажати, щоб всі трагічні сторінки нашої історії відійшли в минуле. І якщо говорити про Україну, яка сьогодні сповідує європейські цінності, дуже важливо, щоб наша держава розвивалася енергоефективною і енергонезалежною в тому числі. Щоб атом був тільки мирним і безпечним для усіх людей». Сергій Моргунов побажав чоробильцям здоров’я, благополуччя, достатку і найголовніше – миру.

Окрім активістів громадських організацій, через Департамент соцполітики міської ради також буде вручено матеріальну допомогу 47-ми інвалідам 1 групи 1 категорії постраждалих від аварії на ЧАЕС та вісьмом дітям-інвалідам.​



Переглядів: 3398
Поширень: 0