Діти у школах в заручниках у сепаратистів, спалено вертольоти, аеродром заблоковано, біля тюрми стріляють, а на залізничному вокзалі уже майорить російський прапор… Це лише невеличкий перелік тих жахіть, про які переказували одне одному вінничани у транспорті, на базарі, по телефону і у соцмережах. І при цьому кожен другий переконував – інфа 100%, з «достовірних джерел» і що ось кілька хвилин тому бачив мало не батальйон озброєних сепаратистів, терористів і усіляких інших екстремістів.

А що ж було насправді? А насправді досить було прогулятись містом і переконатися – наша улюблена Вінниця живе своїм спокійним і мирним життям. Як і раніше на вулицях хтось поспішає у справах, а поруч цілуються закохані парочки, мами забрали дітей з садочка і неквапливо прогулюються парком, бабусі з дідусями на лавочках жваво обговорюють останні новини. А усі чутки, на щастя, виявились повними нісенітницями.

І все, що могло насторожити перехожих – кілька десятків чоловіків у військовій формі і спецпризначенці у повній бойовій амуніції біля облради. Але й ті насправді проводили заздалегідь заплановані тактичні навчання з територіальної оборони.

День паніки по-вінницьки

День паніки по-вінницьки

Ніщо не заважало шляховикам ремонтувати вінницькі вулиці...

День паніки по-вінницьки

...а будівельникам реконструювати площу Тараса Шевченка, щоб до 24 серпня встигнути показати її вінничанам в оновленому вигляді.

День паніки по-вінницьки

А тим часом у дворі облдержадміністрації проводились навчання за участі міліції, рятувальників та добровольців.

День паніки по-вінницьки

День паніки по-вінницьки

День паніки по-вінницьки

Але більшість цього й не помітили...

День паніки по-вінницьки


Переглядів: 11984
Поширень: 0