Вінницького журналіста Сергія Лефтера, який робив репортажі з місця подій на Донбасі і потрапив у полон сепаратистів, звільнено. Підтвердження цьому дає польський фонд «Відкритий діалог», на який працював репортер. За інформацією фонду, Сергія Лефтера привезли у Київ, де він дасть прес-конференцію та розповість подробиці свого ув’язнення.

Тим часом, у мережі поширилось коротке відео, де Сергій Лефтер, вочевидь, уже будучи на волі, розповідає деякі деталі свого перебування на Донбасі та умови в полоні. Зі слів 24-річного журналіста, якого сепаратисти підозрювали у шпигунстві, під час допитів його били, а деяких в’язнів убивали.

Сергій Лефтер, випускник інституту журналістики ВДПУ ім.Коцюбинського, зник у середині квітня. На зв\'язок він перестав виходити з 15 квітня. Його друзі розповідали, що, за їхніми даними, Сергія тримали у приміщенні СБУ у Слов’янську. За одним із повідомлень, з полону його звільнили ще 3 травня, але інформацію не поширювали, аби безпечно вивезти репортера з Донбасу.



Переглядів: 5378
Поширень: 0