12 травня о 20.10 до чергової частини Вінницького обласного управління міліції надійшло повідомлення від невідомого чоловіка про замінування приміщення вокзалу.

У зв\'язку з цим робота вокзала була зупинена майже на дві години.

За кілька хвилин після отримання повідомлення на місці надзвичайної події працювали вибухотехнічна лабораторія, служби оперативного реагування міліції, МНС, і швидка допомога.

Як розповів начальник відділу вибухотехнічної та пожежнотехнічної експертизи НДЕКЦ при УМВС Валентин Мельник, протягом півтори години працівники науково-дослідного експертно-криміналістичного центру ретельно обстежили приміщення вокзалу та семивагонний потяг сполученням «Вінниця – Одеса», який в цей час знаходився на платформі. До пошуків вибухівки залучили кінологічну службу міліції із спеціально навченими службовими собаками, однак фахівцями небезпечні предмети не були виявлені.

Поки експерти-криміналісти шукали небезпечні вибухові предмети, працівники інших оперативних служб міліції встановили особу чоловіка, який повідомив про «замінування». Ним виявився 61-річний вінничанин. У такій спосіб чоловік помстився за відключення через поламку електроенергії у багатоквартирному будинку, де він мешкає. На його думку, ремонтні роботи мали б тривати швидше.

Працівниками лінійного відділу міліції відкрито кримінальне провадження за ст. 259 КК України "Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об\'єктів власності". За таке правопорушення передбачено покарання до 6 років ув’язнення.



Переглядів: 4263
Поширень: 0