Протягом 9-16 квітня у Вінниці відбувся цикл благодійних концертів від місцевих співочих та танцювальних колективів на підтримку Збройних Сил України, зокрема, вінницьких гарнізонів. Їх організаторами виступили БФ «Подільська громада», КП «Центр концертних та фестивальних програм», міський Палац мистецтв «Зоря» і ансамбль «Барвінок» за підтримки Вінницької міської ради.

Розпочалася серія виступів 9 квітня з концерту муніципального естрадно-духового оркестру у «Плеяді». 11 квітня в Будинку офіцерів відбувся концерт народного ансамблю «Барвінок». Наступним благодійним заходом став проект до Дня народження рок-н-ролу, який пройшов 12 квітня у міському Палаці мистецтв «Зоря». Завершив цикл благодійних концертів академічний муніципальний хор «Вінниця» виступом 16 квітня у залі обласної філармонії.

Усі виконавці виступали безкоштовно, зали для проведення концертів також надавалися безкоштовно. «Всі кошти, зібрані від продажу квитків, йшли на підтримку Збройних Сил України. Всього вдалося зібрати 40 214 гривень. Під час обговорення з представниками наших місцевих гарнізонів було вирішено, що саме потрібно закупити. Як результат, були придбані матеріально-технічні засоби для наших вінницьких військових частин. Звичайно, зібрана сума не зможе покрити всі потреби, але це та частинка допомоги, яку мешканці Вінниці особисто передали від себе», – каже виконавчий директор БФ «Подільська громада» Андрій Дручинський. Серед іншого за благодійні кошти було придбано 10 радіостанцій, 15 акумуляторних ліхтариків та різну комп’ютерну і оргтехніку.

«Я дуже радий, що громадськість Вінниці не залишилася осторонь від тих проблем, які є нагальними для Збройних Сил, а це, в першу чергу, матеріальне забезпечення. На жаль, Україна нині перебуває у важкій ситуації. Громадськість Вінниці, як завжди, знаходиться на передових рубежах. Це вже не перша допомога, що стосується військових частин Повітряних Сил. Вже була надана допомога громадою Вінниччини в питаннях забезпечення військових частин пальним, авіаційними та автомобільними шинами, акумуляторами і побутовими приладами, необхідними для військових. Нині все це вже працює на благо Збройних Сил України, і особовий склад з вдячністю згадує про відношення вінничан до існуючих проблем. Я дуже вдячних усім жителям Вінниці, ви дійсно є патріотами своєї держави», – зазначає заступник командира Повітряних Сил ЗСУ, полковник Олег Грунтковський.

А начальник адміністративного управління командування Повітряних Сил Збройних Сил України, полковник Валерій Нагайчук подякував вінничанам за оргтехніку. «Ця оргтехніка працюватиме в адміністративному управлінні, яке забезпечує документообігом не тільки штаб Повітряних Сил, а всі Повітряні Сили Збройних Сил України». Заступник командира окремого полку зв’язку з озброєння, підполковник Андрій Лезов радіє радіостанціям. «Ці портативні радіостанції вирішують велике коло проблем в системі охорони і оборони військового містечка, території частини. Нині вони вже використовуються», – говорить Андрій Лезов.

Андрій Дручинський від імені вінницької громади вручив подяку командуванню Повітряних Сил Збройних Сил України за вірність військовій присязі. А військові у відповідь подарували картину із зображенням літаків, на яких льотчики Повітряних Сил нині виконують свої завдання. Андрій Дручинський наголосив на тому, що є ще чимало речей, яких потребує українська армія, і закликав вінничан й надалі підтримувати наших військових.



Переглядів: 3831
Поширень: 0