Стелу «Вінниця» на в’їзді у місто по Хмельницькому шосе розфарбували у жовто-блакитний. Близько 20 вінничан, попередньо домовившись у соцмережах, зібрались увечері 20 травня, аби надати напису патріотичних кольорів.

«Вінниця» стала жовто-блакитною – прапор перевернули

Ініціатор Дар’я Лаєвська каже, що ідея виникла після того, як побачила подібні акції у інших містах. У соціальній мережі розповсюдила заклик, на який відгукнулась небайдужа вінницька молодь. Дівчина каже, що попередньо узяли дозвіл у міськради, з фарбою допомогли громадські організації.

«Вінниця» стала жовто-блакитною – прапор перевернули

Водіям, які проїжджали повз, ініціатива сподобалась, активістів вітали гудками. Щоправда, у багатьох виникло питання – стела виявилась не блакитна зверху і жовта знизу, як на державному прапорі, а навпаки.

- Колись давно прапор «перевернув» гетьман Скоропадський, - відповідає Дар’я Лаєвська. – Насправді ж символами є не синє небо та жовте поле, а вогонь і вода.

«Вінниця» стала жовто-блакитною – прапор перевернули

Реалізація надихнула активістів продовжувати і тепер вони планують так само розфарбувати у національні кольори написи «Вінниця» на Київській та Немирівському шосе.


Переглядів: 14114
Поширень: 0