Трамвайний рух по Барському шосе може бути відкрито уже в вересні цього року. Таке сподівання висловив в.о. міського голови Сергій Моргунов, перевіряючи хід робіт, що наразі там тривають.

Трамвай по Барському шосе може піти вже у вересні

Як розповів директор Департаменту капітального будівництва міської ради Михайло Мирончук, гроші на роботи, які Вінниця отримує у кредит з державного банку, продовжують надходити.

- Щомісяця банк перераховує по сім мільйонів гривень, незабаром очікуємо на чергове надходження. Уже придбано рейки та шпали, є перший блок тягової підстанції, під яку збудовано фундамент, встановлено електроопори вуличного освітлення. Все йде по графіку, - каже Михайло Мирончук.

Трамвай по Барському шосе може піти вже у вересні

Паралельно із будівництвом колії, нещодавно впорядковано розв’язку Барського шосе та Келецької – оновлено дорожнє покриття, з’явились смуги розгону та бордюри. Щоправда, продовжувати асфальтування до Західного автовокзалу поки не будуть, каже директор департаменту капбудівництва, тому що ця ділянка не підпорядкована міській раді.

Трамвай по Барському шосе може піти вже у вересні

Загалом проект, що включає будівництво трамвайної колії та 4-смугової дороги по вулиці Келецькій до Барського шосе розрахований на понад 87 мільйонів гривень. На сьогодні профінансовано робіт більш як на 48 мільйонів гривень.

Трамвай по Барському шосе може піти вже у вересні

- Сподіваємось, у цьому році можна буде завершити проект, розпочатий Володимиром Гройсманом ще у 2008 році, - каже в.о. міського голови Сергій Моргунов. - Через брак фінансування ми змушені були зупинятись, але тепер, якщо надходження будуть і надалі у повному обсязі, трамвай по Барському шосе зможе поїхати уже у вересні нинішнього року. Тоді ж подумаємо про відкриття нових маршрутів.

Трамвай по Барському шосе може піти вже у вересні

Нагадаємо, гроші на реалізацію масштабного проекту Вінниця отримує у рамках угоди з Кабінетом міністрів, за яким місто отримує 10-відсотковий кредит, погашення якого здійснюватиметься навпіл за рахунок міського та державного бюджетів.



Переглядів: 7319
Поширень: 0