Як повідомив голова обласного комітету виборців Владислав Телень, процес волевиявлення на території Вінницької області пройшов без особливих порушень. «Проблем, які заважали б підбиттю підсумків немає», - каже він.

Тим не менш, підкуп виборців, так звані «каруселі», у Вінниці були, хоча й поодинокі.

- У місті є дві дільниці, де «каруселі» - уже звичні явища. Одна з них – у Будинку офіцерів. Там як медом помазано, - розповідає Владислав Телень. - Тричі відганяли організаторів підкупу виборців - спочатку представники нашого комітету, потім охорона з «Гепарду», потім «Вінницька варта». Утім, невелику кількість бюлетенів з голосами за одного з кандидатів таки вдалося занести, цьому є докази. Але не більше десяти бюлетенів. Купували голоси по 100-150 гривень. У Києві, наприклад, давали по 200 гривень. Наздоганяємо столицю. За якого саме кандидата пропонували голосувати за гроші поки не можу сказати.

Чимало вінничан 25 травня так і не змогли проголосувати, бо, прийшовши на дільницю, своїх прізвищ у списках не побачили. Точна кількість поки невідома, але, за словами Владислава Теленя, тільки він один за день отримав близько 40 дзвінків з подібними скаргами. Голова комітету виборців відповідає, що найкраще було заздалегідь перевірити себе у списках, хоча були випадки, коли люди, скориставшись можливістю знайти свою дільницю онлайн на сайті Державного реєстру виборців, врешті отримували невірні дані і на вказаній дільниці не бачили не тільки своїх імен у списку, а й свого будинку там.

«Поки такі сервіси мають недоліки, надійніше усе ж перевіряти наявність свого прізвища у списках особисто», - радить голова комітету.



Переглядів: 4235
Поширень: 0