Ще у 2009 році було прийнято міську програму «Вінниця – місто, дружнє до дітей», де серед іншого передбачається, що інфраструктура міста повинна розвиватись з врахуванням потреб та вподобань його маленьких мешканців. Програма по встановленню дитячих та спортивних майданчиків на прибудинкових територіях діє з 2006 року. З того часу встановлено 216 дитячих та спортивних майданчиків у дворах висотних будинків та в мікрорайонах приватної забудови. Торік облаштовано 19 таких майданчиків, з них 9 – на умовах співфінансування. Великою популярністю користуються й багатофункціональні комплекси, які поєднують у собі ігровий та спортивно-тренажерний майданчики. Їх в місті вже 18 (третину від загальної кількості було встановлено в минулому році).

«В цьому році робота по встановленню багатофункціональних майданчиків розпочалася два тижні тому. Наразі триває облаштування двох майданчиків за адресами: вулиця 600-річчя, 72 та на розі вулиць 8 Березня і Северина Наливайка. Роботи плануємо завершити до кінця червня. Наразі на майданчику по вулиці 600-річчя влаштовується тротуарна плитка на спортивному майданчику та пішохідній доріжці, прокладено кабель під зовнішнє освітлення. На об’єкті, що на розі вулиць 8 Березня та Северина Наливайка, також тривають підготовчі роботи, прокладено кабель під зовнішнє освітлення. Вже надійшло і саме обладнання для майданчиків», – каже директор департаменту міського господарства Василь Броварник.

Мультикомплекси міститимуть як дитячі ігрові елементи, так і спортивні тренажери. На об’єкті по вулиці 600-річчя, 72 для малят встановлять ігровий комплекс «Джунглі», гойдалку «Балансир», карусель «Васильок» та малу гойдалку. На розі вулиць 8 Березня і Северина Наливайка вже через місяць на хлопчиків та дівчаток чекатимуть комплекс «Триплекс з рукоходом», гойдалка на двох, балансир на двох, карусель та «П’ятигранник».

Обидва майданчика будуть обладнані тренажерами «Жим від грудей», «Маятник», «Вершник» та тренажером для пресу. Також на них будуть спеціальні майданчики для заняття Street workout. Крім того, на територіях мультикомплексів будуть встановлені лавки та інформаційні стенди з інструкцією щодо користування майданчиком, а також велопарковки.

Продовжиться в цьому році й встановлення дитячих майданчиків у дворах багатоповерхівок. Першочергово такі ігрові майданчики будуються біля багатоповерхівок, мешканці яких готові взяти участь у співфінансуванні. Це дозволяє не тільки встановити більше дворових ігрових майданчиків, а й підвищити відповідальність самих мешканців за їх збереження. Після монтажу дитячі майданчики передаються на баланс житлово-експлуатаційних контор, які утримують майданчики в належному стані.



Переглядів: 5556
Поширень: 0