29 квітня міський голова Володимир Гройсман в рамках планового об’їзду території міста завітав до ринку на Електротехнічному.

Наприкінці лютого поточного року на ім’я міського голови надійшло колективне звернення від 360 підприємців, які здійснюють торгівлю на ринку по вул. Папаніна, - з проханням перенести термін початку процесу перевезення контейнерів на початок травня. Влада пішла підприємцям назустріч, і остаточною датою припинення стихійної торгівлі по вул. Папаніна було визначено 4 травня. Коли було прийнято рішення про припинення стихійної торгівлі на вулицях Короленко-Папаніна - влада запропонувала підприємцям на власний розсуд обрати місце, де вони бажатимуть продовжувати свою підприємницьку діяльність. «Основний інтерес влади в даному випадку – це створення нормальних умов для торгуючих та покупців. Окрім цього, ми ліквідуємо ще одне вогнище стихійної торгівлі у місті, - каже Володимир Гройсман. До 4 травня буде здана тільки перша черга нового ринку, після чого продовжиться реконструкція інших поверхів. «Ринок буде розвиватися під кон’юнктуру ринку, він має перспективу і може розмістити людей, які матимуть бажання торгувати», - каже мер.

Ринок зможе вмістити близько 700 контейнерів. На другому поверсі будуть розміщені торговельні зали для товарів промгрупи та м’ясо-молочного павільйону. Тут буде розміщуватись і приміщення для адміністрації ринку, ремонтні роботи якого вже завершені. Окрім торговельних залів збудовані також приміщення під аптеку та кімнату прийому терапевта, ветлабораторію, кімнату для працівників міліції, приміщення для розміщення інвентарю по прибиранню території ринку та санвузли.

15 травня на розгляд сесії міської ради буде виноситись питання щодо створення пільгового періоду для підприємців, які переїдуть торгувати на ринок на місці бувшого Електротехнічного ринку. «Ми розуміємо, що підприємці, які переїжджають, будуть відчувати певний дискомфорт під час переїзду, тому вирішили встановити пільговий період, - розповідає Володимир Гройсман, - я переконаний в тому, що депутати підтримають це рішення, і до вересня місяця люди будуть працювати, не сплачуючи ринкового збору».

Наразі закінчується асфальтування майданчика для паркування, який буде розрахований на стоянку 500 автомобілів. Безкоштовний майданчик для паркування дозволить не створювати проблем та заторів на прилеглих до ринку вулицях. На сьогодні спільно з ДАІ розробляється питання щодо встановлення біля ринку дорожніх знаків та вказівників.

Влада не виключає, що у перспективі потрібно буде зробити тролейбусне сполучення між вулицями Островського і 50-річчя Перемоги. Приблизна вартість цього проекту 450 тисяч. «Зараз ми вишукуємо кошти, які змогли би направити на будівництво лінії, - розповідає очільник міста. - Я думаю, що до вирішення цієї проблеми ми будемо залучати і підприємство, яке є власником нового ринку. Але і без тролейбуса – транспортне сполучення до нового ринку достатнє: сюди можна дістатися усіма видами транспорту».

Володимир Гройсман вважає, що цінова політика на ринку збережеться, оскільки на вулицях Короленко-Папаніна підприємці займалися гуртовою торгівлею. «Я думаю, все, що стосується цін - буде збережено, - каже міський голова. – Разом з тим підприємці отримають всі умови для комфортної торгівлі, бо на стихійному ринку по Папаніна умов фактично не було».

На новому ринку буде виділено 90 місць для юдей, які матимуть бажання продати продукцію, вирощену на власній присадибній ділянці. Ринкового збору такі торгівці сплачувати не будуть. Наразі розглядається питання щодо встановлення електронної системи по контролю за видачею місць. «Фактично це буде виглядати так: людина приходить і натискає кнопку, при цьому отримуючи інформацію із зазначенням ряду та місця, і абсолютно спокійно йде собі торгувати», - розповідає міський голова. Ще 140 таких місць буде і на Центральному ринку, а в подальшому влада хоче створити пільгові місця і на інших ринках міста.


Переглядів: 3262
Поширень: 0