До складу групи входило троє юнаків, один з яких раніше судимий. Наймолодшому зловмиснику 17 років, найстаршому - 22. Молоді люди обирали автівки, які не були обладнані сигналізацією, зламували дверцята та викрадали автомобіль. Далі транспортні засоби збували за ціною металобрухту.

10 червня до міліції звернувся 61-річний вінничинанин з заявою про крадіжку автомобіля. Свою стареньку «копійку» він вночі залишив біля під’їзду будинку, а зранку її вже не було. Кілька годин знадобилось працівникам ДАІ та карного розшуку, щоб затримати викрадачів. Допоміг розкрити злочин сам власник викраденого автомобіля. Він паралельно з працівниками міліцій здійснював пошук машини. На подвір’ї приватного домогосподарства, розташованого в с. Вінницькі Хутори, де господар займається розборкою транспортних засобів, чоловік знайшов автомобіль схожий на свій та викликав міліцію.

Вінницькі Хутори - викрадені автомобілі вінничан

Прибувши на виклик, працівники міліції з’ясували, що виявлена автівка є саме тією, яку викрали вночі. На території даного домогосподарства були виявлені ще три машини у напіврозібраному стані. Як з’ясувалося, ці машини: «Москвич» та два «Жигуля», були викрадені у вінничан протягом останнього тижня. Також працівники міліції знайшли 7 номерних знаків та 15 технічних паспортів до різних автомобілів.

Вінницькі Хутори - викрадені автомобілі вінничан

Підприємець, який займався розукомплектуванням машин, виправдовується тим, що не знав про те, що куплені ним автомобілі за привабливо низькою ціною викрадені.

Вінницькі Хутори - викрадені автомобілі вінничан

Слідчим відділом міліції відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 289 Кримінального кодексу України (незаконне заволодіння транспортними засобами). За таке правопорушення передбачено покарання до 8 років ув’язнення.

Наразі правоохоронці перевіряють причетність затриманих до скоєння аналогічних злочинів.



Переглядів: 4425
Поширень: 0