Десятеро інспекторів ДАІ області, які потрапили під обстріл терористів, несучи службу на блок-постах Сходу України, уже приступили до патрулювання автодоріг Вінниччини. Тим часом, їм на заміну готують наступних інспекторів, які поїдуть у гарячі точки на Донбасі. Відмовників немає, запевняє начальник УДАІ області Павло Солоненко.

- Вони поїдуть на заміну екіпажів з інших областей, коли прийде відповідна рознарядка. З 450 наших співробітників жоден не відмовився від виконання приказу. – каже Павло Солоненко. – Ще перед відправкою перших екіпажів я проводив зустріч із колективом, всі добре розуміють нинішню ситуацію. Із тими, хто сумнівався, я проводив особисті бесіди наодинці.

Начальник ДАІ області розповів, як стимулює підлеглих їхати до терористів на Донбас

Перед відправкою своїх бійців на Схід, їх забезпечують необхідними засобами захисту, запевняє керівник ДАІ області, утім, зізнається, - бронежилетів і касок обмежена кількість.

«Якщо відправлятимуть по 10-20 чоловік – у нас вистачить засобів захисту, а от якщо більше – може забракнути», - констатує Павло Солоненко.

Разом із тим, у Державтонспекції також серйозні проблеми із елементарним – пального часто бракує навіть для несення служби на дорогах спокійної Вінниччини.

За словами начальника УДАІ, держава навіть наполовину не забезпечує пальним:

- Відштовхуємось з розрахунку по 10 літрів у день на один екіпаж. На місяць потрібно щонайменше 30 тонн. А від держави отримуємо тільки 6 тонн. Тому йдемо з простягненою рукою до бізнесменів, в тому числі й я.

Наразі працівників ДАІ області, які відслужили на Сході України, заохочують можливими пільгами. Усі інспектори, які несли і нестимуть службу у зоні проведення антитерористичної операції, отримають статус учасників бойових дій. За словами Павла Солоненка, відповідні документи вже відправлено до столиці.



Переглядів: 3675
Поширень: 0