Ринок з Папаніна переїжджає на ЕлектротехнічнийНа ринку Папаніна-Короленко працювало близько 500 підприємців. Міська влада залишила за ними вибір місця під новий ринок. Більшість підприємців обрало будівлю бувшого Електротехнічного заводу. ТОВ «МА-КІ», яке є власником ринку, запропонувало підприємцям довгострокові договори на пільговій основі. За словами голови ініціативної групи підприємців, які торгували на Папаніна, Сергія Філіповича, такі умови підприємців влаштували, адже за послуги ринку вони сплачуватимуть навіть менше ніж коли працювали на стихійному ринку. Окрім того, протягом трьох з половиною місяців підприємці не будуть сплачувати ринкового збору.

Ринок з Папаніна переїжджає на ЕлектротехнічнийНаразі перевезені контейнери на новому ринку розвантажують на спеціальному майданчику. Контролювати розташування контейнерів у рядах будуть представники ініціативної групи. Сергій Філіпович розповідає, що контейнери розмістять у такому ж порядку, як вони стояли на вулицях Папаніна та Короленка, поділ буде тільки залежно від групи товарів, продажем якої буде займатися підприємець.

Заступник міського голови Андрій Рева каже, що поки що невідомо скільки часу займе перевіз контейнерів, але переконаний, що до 15 травня роботи будуть завершені. Ринок з Папаніна переїжджає на ЕлектротехнічнийНа Електротехнічний вантажівки з контейнерами прямують найкоротшим шляхом - вулицею Шмідта, яка наразі є перекритою від руху автотранспорту. Ця вулиця не є магістральною, тому транспортування не буде перешкоджати руху основного потоку транспорту та не створювати заторів. Перед тим, як розпочати перевезення, вулицю Шмідта було підсипано щебенем. Повітряні комунікації були підтягнуті між електроопорами для того, щоб не створювати перешкод для руху вантажівок. Над перевезенням контейнерів працює кран та сім вантажівок. Роботи ведуться досить повільно тому, що вулиця Папаніна є вузькою і два крани тут працювати не зможуть. До того ж, більшість контейнерів є досить специфічними та обладнані холодильним обладнанням, оскільки з них здійснюють торгівлю продуктами харчування.

Новий ринок розпочне роботу 5 червня, після того, як контейнери пофарбують та підключать до енергоживлення.

Після перевезення контейнерів, вулиці Папаніна та Короленка очистять від сміття, якого за роки існування стихійного ринку зібралося чимало. А з часом влада планує заасфальтувати ці вулиці і за рахунок них - розвантажити магістралі, які йдуть від Залізничного вокзалу.


Переглядів: 5056
Поширень: 0