Ситуація на кордоні України

Тривають бої у прикордонних районах Луганської та Донецької областей. Бойовики відступають та вимушені будувати нові опорні пункти та бази. Одночасно Російська Федерація продовжує нарощувати військову присутність поблизу кордону. У районі російських міст Гуково, Новошахтинськ, селищ Васецьке, Новоровенецьке зафіксовано велику кількість особового складу та бронетехніки на кордоні з Україною.

В рамках операції «Кордон» проводяться заходи із затримання екстремістів, зброї та боєприпасів.

 Хід проведення АТО

  • 19 червня протягом доби було знищено близько 300 терористів, захоплено БРДМ, КАМАЗ з встановленими вогневими засобами, кілька ПЗРК, значну кількість стрілецького озброєння. Внаслідок боїв у районі смт. Металіст (Слов’яносербський р-н, Луганська обл.) був знищений майже весь батальйон терористів «Заря».
     
  • Українські силовики продовжують створювати кільце оточення навколо населених пунктів та районів, де дислокуються бойовики. Особлива увага приділяється населеному пункту Закотне Луганської області, який є важливим для терористів, оскільки саме через нього останнім часом здійснювалося постачання до Слов\'янська зброї та боєприпасів. 
     
  • У результаті бойових дій у районі населених пунктів Ямпіль, Крива Лука, Іллічівка Краснолиманського району Донецької обл. із застосуванням бойової авіації та артилерії знищено укріплені позиції бойовиків.
     
  • На даний момент підрозділи Збройних сил і Національної гвардії України звільнили від терористів Ямпіль та Кіровськ поблизу Красного Лиману Донецької області. Взято під контроль міст через річку Сіверський Донець. Місто Слов\'янськ є практично блокованим українськими силовиками. У ході цих боїв загинуло 12 військових ЗС України та 1 боєць Національної гвардії.
     
  • Вкотре був відбитий напад на Центральну базу зберігання бронетехніки в Артемівську, бойовики понесли втрати.
     
  • Сили АТО реагують на рух колони російських вантажівок в складі 7 КАМАЗів, без розпізнавальних знаків з причепами, на маршруті: Сніжне – Ямпіль – Слов’янськ (Донецька обл.).

Наслідки дій терористичних угруповань для цивільного населення України та запобігання їм з боку держави

  • Бойовики-кадировці батальону «Восток» примусово захопили приміщення 4-го факультету Донецького юридичного інституту.
     
  • У Луганську розповсюджуються листівки, в яких жителі міста просять терористів і диверсантів залишити місто. Зокрема, мешканці вимагають прибрати барикади з центральних вулиць міста, не ховатися за спинами мирних жителів та вийти з міста.
     
  • У Донецьку, Луганську та Слов’янську функціонують центри з вербування найманців для участі у бойових діях на боці бойовиків.
     
  • У Донецьку завдяки діям української влади частково розблоковано роботу Управління Національного банку України в Донецькій області та Головного управління Державного казначейства України в Донецькій області. Здійснюються деякі види платежів. Крім того, в місті проводяться роботи з благоустрою: відновлюється асфальтове покриття автодоріг та тротуарів, ремонтуються внутрішньоквартальні дороги, поліпшується зовнішнє освітлення.
     
  • У Червоному Лимані триває робота з відновлення життєдіяльності території. Відновлено рух електропоїзда сполученням Червоний Лиман-Святогірськ-Харків. Вирішуються фінансові питання: отримано 3,5 млн.грн. для виплати пенсій. Підготовлено 1 тис. місць для проживання громадян, що виїжджають із зони проведення АТО.



Переглядів: 8609
Поширень: 0