Рада Федерації скасувала постанову про можливість використання Збройних сил Росії на Україні. Президент України Петро Порошенко вважає рішення про використання військових сил РФ на території України від 1 березня 2014 року - першим практичним кроком після офіційної підтримки Президентом Росії мирного плану України з врегулювання ситуації на Донбасі.

Ситуація на кордоні

Вздовж українсько-російського кордону в межах Луганської області спостерігаються розвідувальні польоти російської авіації.

До міста Міллєрово Ростовської області Російської Федерації, яке знаходиться у 30 км від Державного кордону з Україною, прибула ескадрилья винищувачів МіГ-29.

Озброєння українських військових

25 червня на території Київського бронетанкового заводу концерну «Укооборонпром» відбулася передача 5 БТР 3-Е1 до Національної гвардії України. Ця бронетехніка пройде випробування в Навчальному центрі гвардії та найближчим часом відправиться на схід для застосування за призначенням.

Допомога цивільному населенню з боку держави

Місцеві органи влади надають допомогу жителям Донецької області, які залишають місця, де орудують бойовики:

  • у Дзержинську облаштували 32 сім\'ї переселенців, яким надається посильна допомога;
     
  • у Харцизьку працює створений штаб, який займається проблемами мешканців, які приїхали з зони бойових дій, за місяць в місто прибуло близько 200 осіб;
     
  • у Мар\'їнському районі розміщено близько 40 переселенців, які приїхали з зони проведення АТО. Їм надано допомогу з облаштування та забезпечення продуктами харчування.

Втрати, завдані терористами

Всього за період перемир\'я з 20 червня по 25 червня ц.р. з боку терористів скоєно:

  • близько 40 збройних нападів
  • 9 фактів руйнації інфраструктури.

Все це свідчить про свідоме та системне порушення терористами перемир\'я на Сході, а також про відсутність єдиного центру управління бойовиками та відсутність координації дій між бандформуваннями.



Переглядів: 3572
Поширень: 0