Відкриття міського відділення для лікування та реабілітації інвалідів Великої Вітчизняної війниЯк повідомив заступник міського голови Андрій Рева, на сьогоднішній день у місті Вінниці проживає понад 6 000 інвалідів Великої Вітчизняної війни. Першочерговість оздоровлення у відділенні реабілітації будуть визначати дільничні лікарі, але контроль за цим покладатиметься на Міську організацію ветеранів.

Нове відділення на 30 ліжок протягом року дозволить пролікувати біля 600 пацієнтів та застосовувати нові методики реабілітації. Усі палати - з покращеними умовами перебування, обладнані сучасним твердим і м\'яким інвентарем. Кожна палата має окремий санвузол. Відкриття міського відділення для лікування та реабілітації інвалідів Великої Вітчизняної війниВідділення оснащене портативною фізіотерапевтичною апаратурою, яка дає можливість проведення процедур безпосередньо в палатах. Ліжка можуть підніматися на різну висоту та слугувати масажними столами. Пацієнти зможуть користуватися і усією наявною у лікарні медичною апаратурою, яка буде необхідна для обстеження та лікування. Окрім цього, вони матимуть покращене харчування. Загалом у відділенні будуть працювати 3 лікарі та 15 медсестер.

Реконструкція приміщення під новостворене відділення тривала біля 6 місяців. На неї витрачено близько 700 тис. грн. бюджетних коштів. Окрім цього, на придбання м\'якого та твердого інвентарю, холодильників та іншого обладнання залучено майже 500 тис. грн. позабюджетних коштів. Відкриття міського відділення для лікування та реабілітації інвалідів Великої Вітчизняної війниВ тому числі і на придбання двох гідромасажних ванн на загальну суму 43 тис. грн. На спонсорські кошти у кожну палату, а їх у відділенні 7, закуплено телевізор та холодильник.

Вінницький міський голова Володимир Гройсман, який прибув на відкриття відділення, подякував усім людям, які доклали зусиль до його створення. «Перше, що я подумав, коли зайшов у відділення - кожна палата у наших лікарнях має виглядати так само, - каже мер, - щоб кожен вінничанин міг отримати кваліфіковану і якісну медичну допомогу. У новому відділені наші ветерани будуть відчувати себе як вдома і, я думаю, що медичний персонал зробить все для цього».


Переглядів: 3542
Поширень: 0