Сьогодні біля 20 тисяч ліхтарів зовнішнього освітлення роблять Вінницю світлою та комфортною для пересування у нічний час. За вісім років практично усі вулиці міста забезпечено освітленням, а протягом останніх двох років «світлими» стали і території усіх міських лікарень та садочків.

Цьогоріч працівники КП «Міськсвітло» продовжують розширювати мережу у дворах висоток, де зовнішнього освітлення ще немає, а також для зручності пішоходів встановлюють світильники вздовж основних вулиць. Наразі закінчуються роботи із будівництва мережі з світлодіодними енергозберігаючими світильниками по вулиці Скалецького, що підсилить освітлення пішохідних доріжок.

Також протягом останнього місяця було встановлено понад 25 опор для прокладання мереж зовнішнього освітлення у дворах біля будинків, які раніше не освітлювалися. За словами головного спеціаліста департаменту комунального господарства та благоустрою В’ячеслава Хілінського, у переважній більшості, не освітленими залишалися двори біля житлових будинків та гуртожитків «старої» забудови, і на той час забудовники не потурбувалися про облаштування вуличного освітлення біля них. Тому, враховуючи звернення мешканців до ЖЕКів та на телефони відділу оперативного реагування «Цілодобова варта», у таких дворах додатково встановлюються опори та облаштовують вуличні ліхтарі.

Нещодавно зовнішнє освітлення з’явилося у дворах будинків 45-47 по вулиці Київській, біля багатоповерхівки 10 по вулиці Вчительській, у дворі будинків 28-34 по вулиці Баженова та ін. Розпочато роботи по вулиці Київській біля будинків 58-66. Загалом у цьому році в дворах без освітлення заплановано встановити ще більше трьох десятків світлоточок.



Переглядів: 3322
Поширень: 0