Вінницький апеляційний адміністративний суд заборонив спорудження біля 18-ї школи житлового будинку, а також спортивного комплексу, що здійснюється за кошти інвестора. 10 липня судом скасовано рішення міської ради про виділення земельної ділянки під будівництво і постановлено знести незаконне будівництво.

Конфлікт навколо будівництва біля школи №18 багатоповерхівки, за яку інвестор будує сучасний спорткомплекс у масиві Вишенька,  «розігрівається» з певною періодичністю уже впродовж року. У міській раді впевнені у своїй правоті і кажуть, що останнє рішення судді приймали під тиском.

Заступник міського голови Володимир Слишинський рішення суду називає дивним і додає, що Вінницька міська рада не вперше стикається з подібним сценарієм прийняття рішень ВААС щодо реалізації важливих для міста проектів.

«Є певна група осіб, які роблять під різними приводами все для того, щоб спортивного комплексу не було. І це, на жаль, не перший сюжет, який розгортається за одним і тим же сценарієм, - зазначає він. - Я стверджую, що це рішення є незаконним, неправомірним і ми будемо оскаржувати його, після того, як отримаємо повне рішення суду, яке обіцяють надати нам лише через п’ять діб. Ми вже і раніше добивались скасування рішень, прийнятих цим судом з цим головуючим».

Судді ВААС заборонили будівництво біля 18-ї школи під тиском і після "політичних заяв" його голови, кажуть у мерії

За словами Володимира Слишинського, ВААС своїм рішенням від 10 липня сам собі протиречить, адже першу постанову судом було прийнято 14 травня, і вона підтверджує правомірність рішення міськради.

«Але менш, ніж за два місяці голова суду зробив ряд політичних заяв і після цього суд почав приймати інші рішення на ті ж теми і між тими ж сторонами, але зовсім протилежного змісту. Тому, вочевидь, зміна позиції суду пов’язана саме з цими заявами. Отож, по справі 18-ї школи одним і тим же судом було винесено два абсолютно протилежних за змістом рішення. Однак згідно із законодавством суд при розгляді справи був зобов’язаний покласти в основу попередні рішення. Відповідно до певного порядку виконання судових рішень, будівництво стадіону буде продовжуватися. А після отримання рішення ВААС від 10 липня міською радою буде піднято питання про його оскарження та зупинення виконання.», - переконаний Володимир Слишинський.

Судді ВААС заборонили будівництво біля 18-ї школи під тиском і після "політичних заяв" його голови, кажуть у мерії

Не зважаючи на конфліктне рішення суду, Володимир Слишинський запевняє – спортивний комплекс між 18-ю і 25-ю школами буде відкрито до 1 вересня 2014 року.

Судді ВААС заборонили будівництво біля 18-ї школи під тиском і після "політичних заяв" його голови, кажуть у мерії

Наразі, за його словами, роботи вже виконано на 60%. Будівельники уже підготували основу під майбутні футбольний, тенісний та гандбольний майданчики, тренажери та бігові доріжки, проводять благоустрій. Робота над спорткомплексом, що розрахований на 2,5 дітей двох шкіл, триває.



Переглядів: 7961
Поширень: 0