Більше тридцяти працівників міліції відгукнулись на прохання лікарів здати кров другої групи з негативним резус-фактором для військовослужбовців поранених під час проведення антитерористичної операції та доставлених для лікування у військовий госпіталь.

Вінницькі міліціонери поділились кров’ю з пораненими бійців АТО

- Здаю кров побратимам, які повернулись зі сходу та зараз потребують нашої підтримки, - каже боєць спецпідрозділу «Вінниця» Віктор Довгополов, - можливо і нам знадобиться допомога.

Вінницькі міліціонери поділились кров’ю з пораненими бійців АТО

Як розповів командир спецбатальйону «Вінниця» Руслан Мороз, багато правоохоронців готові допомагати пораненим:

- Почувши, що в Вінницю нещодавно привезли поранених бійців і їм необхідна допомога, було організовано цілу групу правоохоронців з другою негативною групою крові. Щоб не створювати великого скупчення людей, міліціонери прибуватимуть позмінно і протягом дня, скільки це буде необхідно, здаватимуть кров.

Вінницькі міліціонери поділились кров’ю з пораненими бійців АТО

- Правоохоронці часто відгукуються на наші прохання, - розповідає завідуючий відділом комплектації донорів обласної станції переливання крові Сергій Придатченко. - Разом ми рятували дітей Вінниччини, на початку року робили плановий забір крові для дитячої обласної лікарні, а зараз це хворі та поранені, які прибули з зони АТО. Хто, як не люди у погонах можуть допомогти врятувати своїх товаришів.

Лікар також зазначив, що усі бажаючі, з різними групами крові можуть звертатись до станції переливання крові та залишати у базі свої дані. За його словами, це дасть можливість запрошувати тих людей, група крові яких необхідна саме сьогодні.



Переглядів: 3890
Поширень: 0