В рамках Міжнародної програми підвищення кваліфікації для органів кримінального розслідування у вінницькому науково-дослідному експертно-криміналістичному центрі при УМВС проводиться заключний аудит на відповідність системи якості проведення експертиз міжнародним вимогам.

Досвід вінницьких криміналістів приїхали переймати колеги з-за кордону

Разом з міжнародними експертами впродовж трьох днів у вінницькому центрі працюватимуть представники експертних служб Молдови та Вірменії. Відбуватиметься ознайомлення з роботою експертного підрозділу, який є одним з найкращих в Україні. Отриманий досвід знадобиться іноземним колегам у підготовці до проведення аудиту їх служб.

За словами начальника НДЕКЦ при УМВС Миколи Лайтера, аудит включатиме цілий комплекс заходів, зокрема, інспектування рівня підготовки фахівців, вивчення документації, умов в лабораторіях, в яких проводяться експертизи, наявність технічного обладнання. Сьогодні в Україні акредитовані до відповідності міжнародним нормам три експертних підрозділи. На часі - вінницький центр, який проводить близько 35 видів різноманітних досліджень. До аудиту ж підготовлені три напрямки експертиз – наркотичний, молекулярно-генетичний та комп’ютерно-технічний.

Досвід вінницьких криміналістів приїхали переймати колеги з-за кордону

Вінницький експертно-криміналістичний центр був обраний для роботи, як один із найкраще підготовлених в плані підготовки системи якості, - зазначив старший радник проекту розвитку Експертної служби МВС України Департаменту юстиції США Террі Міллс. - Впродовж чотирьох років надавалися відповідні консультації та коли була така необхідність матеріали та обладнання.

За словами першого заступника начальника УМВС підполковника міліції Юрія Педоса, роботу експертів важко переоцінити в умовах розвитку новітніх сучасних технологій. На сьогодні близько половини скоєних злочинів розкриваються саме завдяки роботі експертів.

Досвід вінницьких криміналістів приїхали переймати колеги з-за кордону

Відтак, консультації та допомога міжнародних фахівців допоможуть покращити якість проведення вінницькими спеціалістами експертиз та визнання їх на міжнародному рівні.

Досвід вінницьких криміналістів приїхали переймати колеги з-за кордону

Для іноземних гостей та журналістів була проведена ознайомча екскурсія в експертному центрі, під час якої присутніх ознайомили з роботою основних експертних лабораторій.



Переглядів: 3666
Поширень: 0