За словами полковника міліції, в рамках відкритого кримінального провадження за фактом надання гральних послуг відповідно до ч.1 ст. 203-2 КК України міліцією був проведений 51 обшук. Ще п’ять клопотань про проведення обшуків перебувають на розгляді суду. Власники ігрових закладів вдавалися до різноманітних хитрощів, аби замаскувати протизаконну діяльність під інтернет-клуби, деякі з азартних закладів працювали «по дзвінку» з постійними клієнтами.

У Вінниці лише за минулий місяць закрили 34 ігрові зали

Правоохоронці вилучили 189 системних комп’ютерних блоків, 69 моніторів, 21 ігровий автомат, понад півтори тисячі фішок різних видів, 9 столів для гри в покер, рулетку а також інше обладнання та документацію, близько 14 тисяч гривень.

В даний час тривають слідчі дії, вилучене обладнання відправлено на експертизу, встановлюється коло осіб, причетних до незаконних гральних оборудок.

У Вінниці лише за минулий місяць закрили 34 ігрові зали

Юрій Куций підкреслив, що в місті працюють моніторингові групи, тож у ділків, які спробують у такий спосіб заробити, немає жодних шансів. Єдина проблема, з якою стикаються сьогодні правоохоронці – це діяльність, так званих, державних миттєвих лотерей, адже законодавство дало підстави для існування сумнівного бізнесу, який мало чим відрізняється від грального. Вирішити цю проблему можна лише на законодавчому рівні.

У Вінниці лише за минулий місяць закрили 34 ігрові зали

Начальник міської міліції закликав журналістів та усіх вінничан повідомляти в міліцію інформацію щодо підпільної діяльності гральних закладів та пообіцяв відповідне реагування.



Переглядів: 4110
Поширень: 0