Сьогодні зранку від трамвайного депо було відправлено вже другий вантаж гуманітарної допомоги для вінницьких військових підрозділів, які зараз воюють у зоні АТО. Майже 6 тон гуманітарної допомоги, до якої увійшли продукти харчування, ліки, одяг, засоби гігієни та спецзасоби (тепловізор, прилад нічного бачення, бронежилети, каремати, технічні ліхтарі), - поїхало сьогодні до вінницького батальйону територіальної громади та військової частини з Вінниці. Загальна вартість вантажу 365 тис. грн.

В зону АТО відправлено другий вантаж гуманітарної допомоги, зібраний вінничанами для земляків

19 серпня на Схід України з Вінниці рушила вантажівка, яка повезла вкрай необхідні речі та продукти харчування двом вінницьким підрозділам, що сьогодні перебувають у зоні АТО. Окрім того, невеликий вантаж зі спецзасобами отримає також прикордонний загін у Донецькій області, в якому теж є вінничани. Ними командує наш земляк Юрій Лисюк. Це той самий офіцер, який не дозволив 22 лютого цього року чартерному рейсу на борту з Януковичем вилетіти з Донецька.

Загальна вартість вантажу вагою 5,8 тон складає близько 365 тис. грн. Це ті кошти, які небайдужі вінничани перераховували на рахунок БФ «Подільська громада» (інформація у файлі nadhodjenna.xls) та залишали в благодійних скриньках, встановлених у «Прозорих офісах». На гроші, зібрані через благодійний рахунок, а також депутатами міськради та працівниками виконавчих органів ради, були закуплені спецзасоби, вкрай необхідні військовим – тепловізор, прилад нічного бачення, тактичні ліхтарі, каремати, 10 бронежилетів 4-го класу та один 6-го класу, який використовується здебільшого для розмінування. Спецзасоби купували відповідно до тих заявок, які поступили від вінницьких підрозділів.

В зону АТО відправлено другий вантаж гуманітарної допомоги, зібраний вінничанами для земляків

Також до «гуманітарки» увійшли продукти харчування (рибні та м’ясні консерви, цукор, печиво, крупи, макарони, олія, чай мінеральна вода та ін.), засоби гігієни (мило, пральні засоби, серветки, засоби для гоління), медичні препарати. Їх надали торговельні комплекси, підприємства та просто небайдужі вінничани. Буквально перед відправкою, вчора ввечері, колективи міських закладів культури передали нашим бійцям чай, каву та згущене молоко, а також власноруч створені браслети у національній символіці і листи солдатам від вінницьких дітей. З повним переліком та благодійниками, які долучились до цієї роботи, можна ознайомитись за посиланням.

«Наші військові також дуже просили символіку України, тому ми відправляємо їм із вантажем національні прапори та жовто-блакитні стрічки, - зазначає в. о. міського голови Сергій Моргунов. – Ми вдячні усім, хто допоміг, і ні на день не припиняємо збір благодійної допомоги та коштів, і до участі може долучитися будь-хто з вінничан». Чого на сьогоднішній день потребують військові та де відбувається збір допомоги, можна дізнатися за телефонами відділу оперативного реагування «Цілодобова варта» (15-60, 60-15-60 та 65-15-60), телефоном відділу з питань надзвичайних ситуацій, мобілізаційної і оборонної роботи міськради 59-50-77 та на сайті міської ради, в розділі «Підтримка вінничан в зоні АТО».

В зону АТО відправлено другий вантаж гуманітарної допомоги, зібраний вінничанами для земляків

Нагадаємо, що це вже другий вантаж з гуманітарною допомогою для вінницьких військових, який був направлений останнім часом. Перша десятитонна фура пішла з Вінниці наприкінці липня до Слов’янську для вінницького зведеного загону міліції. ​



Переглядів: 4181
Поширень: 0