На цьому тижні у Вінниці розпочалося асфальтування першого провулку Юності за програмою співфінансування. Роботи планується завершити до 24 серпня. Загалом цьогоріч на умовах співфінансування у приватному секторі вже заасфальтовано ділянки по вулиці Кармелюка та Достоєвського, провулку Ленських подій, пішохідну доріжку від провулка Смирнова до провулка Ушакова. Найближчим часом розпочнуться роботи по асфальтуванню ділянок по провулку Сонячний, вулиці Привокзальній та першого провулку Черняхівського.

Цього року з середини червня у Вінниці активізувалися роботи по асфальтуванню вулиць приватного сектору на умовах співфінансування, коли частину робіт фінансують мешканці, а решта коштів виділяється з міського бюджету. «По асфальтуванню приватного сектору частину робіт фінансує міський бюджет, іншу частину – сплачують самі мешканці. Мешканців приватного сектору ознайомлюють із можливістю та умовами дольової участі під час вуличних зборів, що проводяться квартальними комітетами. Якщо більшість людей згодні долучитися, тоді створюється ініціативна група, яка і займається збором коштів», – каже голова Асоціації органів самоорганізації населення міста Вінниці Наталія Панчук.

Цьогоріч роботи по асфальтуванню вулиць приватного сектору на умовах співфінансування розпочалися у червні, коли було заасфальтовано провулок Ленських подій, між будинками 5 та 15 у мікрорайоні Слов’янка. Також вже заасфальтовано пішохідну доріжку від провулка Смирнова до провулка Ушакова.

Пізніше була заасфальтована й ділянка вулиці Леонтовича від будинку №1 до №14. Загальна вартість робіт склала 156,831 тис. грн. З них: 20 тисяч – кошти самих мешканців, 25 тисяч було виділено квартальним комітетом мікрорайону «Ясний», які він отримав цьогоріч на господарську діяльність, та 111,831 тис. грн. – профінансовано з міського бюджету. Також заасфальтовано ділянку вулиці Кармелюка: від вулиці Богдана Хмельницького до будинку №77. Загальна вартість робіт – 240,236 гривень. Мешканці зібрали 14,800 тис. грн., квартальний комітет «Привокзальний» – 35,200 тис. грн., з міського бюджету виділено 190,236 тис. грн. Вже виконано асфальтування і двох ділянок вулиці Достоєвського: будинки №1 – №9 та №15 – №24. Загалом на роботи витрачено 284,031 тис. грн. Мешканці зібрали 30 тис. грн., комітет мікрорайону «П’ятничани» виділив 25 тисяч, кошти з міського бюджету – 237,231 тис. грн.

18 серпня розпочалися роботи по асфальтуванню першого провулку Юності. Планується, що їх завершать до 24 серпня. Загальна вартість робіт: 210,443 тис. грн. Мешканці зібрали 28 тисяч гривень, міська рада виділила 180,443 тис. грн..

Також у цьому місяці заплановано розпочати роботи по асфальтуванню ділянки провулку Сонячний: від вулиці Ілика до вулиці Грабовської. Загальна вартість робіт – 342,773 тис. грн. Кошти мешканців – 50 тис. грн., квартального комітету «Зоряний» – 30 тисяч, міського бюджету – 262,773. У серпні розпочнуться роботи й по асфальтуванню ділянки вулиці Привокзальна, що у квартальному комітеті «Ясний», пізніше – заасфальтують перший провулок Черняхівського, що на території комітету мікрорайону «Сабарів».

Продовжуються і роботи по каналізуванню приватного сектору за програмою співфінансування. Так, повністю завершені роботи по централізованому водовідведенню квартального комітету «Зоряний». Цьогоріч вони проводилися на вулиці Юрія Смірнова (190 метрів), Фадеєва (320 метрів) та провулку Фадеєва (100 метрів). У 2014 році планується проведення робіт по каналізуванню у квартальних комітетах «Поділля» та «Царина». Документація по цих об’єктах вже готова, триває збір коштів.

«Наразі ми працюємо над завершенням двох проектів по каналізуванню на Ближньому Старому місті. Це проекти на території квартального комітету «Димитрівський». Вони охоплюють каналізування частково вулиці Гліба Успенського, повністю вулиць Димитрова, Тельмана (з облаштуванням міні-насосної станції), частково вулиці Суворова, провулка Крилова, частково провулка Димитрова, вулиця Паліїв Яр, перший і другий провулки Данила Нечая, другий провулок вулиці 12 грудня. Продовжується будівництво мереж каналізації у комітеті мікрорайону «П’ятничани»: вулиці Івана Богуна та Боженко. У стадії завершення проектування каналізування у мікрорайоні Пирогова. Вже завершено проведення мережі водопостачання по вулиці Комарова», – зазначила Наталя Панчук.



Переглядів: 4652
Поширень: 0