В Управлінні податкової міліції ДПА у Вінницькій області повідомили, що за оперативною формацією, рахунки підприємця були створені для конвертації безготівкових коштів у готівку. Підприємства – клієнти конвертаційного центру перераховували кошти на рахунки вінничанина, а той знімав їх за чековими книжками, і таким чином сприяв ряду підприємств в ухиленні від сплати податків. А щоб самому не платити податків, оформляв свій податковий кредит та витрати на столичні фірми з явними ознаками фіктивності, повідомляють в УПМ ДПА в області.

Співробітники головного відділу податкової міліції ДПІ в м. Вінниці затримали „підприємця” на виході з банку зі щойно знятою виручкою в сумі майже 110 тис. грн. Одночасно оперативно-слідчі групи податкової міліції провели обшуки на квартирі та в офісі зловмисника. Про активну діяльність горе-підприємця свідчили знайдені правоохоронцями оригінали первинних бухгалтерських документів, підроблені документи столичних фіктивних фірм, печатки, готівкові кошти – гривні, долари, євро – всього на суму майже 200 тис. грн., а також зброя для відстрілу патронів гумовими кулями без дозвільних документів, магазини та набої до неї.

Порушена кримінальна справа за фактом підробки підприємцем первинних  бухгалтерських документів. Вже виявлено біля п’яти переробних та товарно-посередницьких підприємств і фірм Вінниччини, що користувалися послугами конвертаційного центру, повідомляють в УПМ ДПА області. Наразі податківці встановлюють повне коло суб’єктів господарювання, що вдалися до послуг конвертатора. На такі підприємства призначають позапланові перевірки, і в разі виявлення порушень податкового законодавства, до них будуть застосовані штрафні санкції. Отож, підприємствам, які, маючи намір ухилитися від сплати податків, звернулися за сприянням до послуг конвертатора, доведеться ще й відшкодовувати державі збитки, завдані його протиправною діяльністю.


Переглядів: 3181
Поширень: 0