30-31 серпня Вінницю відвідають учасники XIV Міжнародного Катинського рейду, серед них – байкери з Польщі, США, Німеччини, Литви та Чехії. Загалом – близько сотні учасників. Вони проїдуть вулицею Соборною, відвідають вінницькі костели та хочуть відвідати Центральний парк. Активно долучилися до зустрічі та заходів рейду й байкери з Вінниці, які підготували для гостей програму перебування.

Вже кілька років поспіль через Вінницю проходить маршрут міжнародного Катинського рейду. Як розповідають організатори, рейд має на меті вшанування пам’яті жертв комуністичного тоталітарного режиму, віддати шану та повагу своїм предкам. Цього року рейд стартував 23 серпня, загалом мотоциклісти подолають близько 7 тисяч кілометрів.

Учасники рейду планують відвідати Вінницю 30-31 серпня. Серед них – байкери з Польщі, США, Німеччини, Литви та Чехії. Активну участь у зустрічі та заходах рейду беруть їх вінницькі колеги. Вони підготували для гостей програму перебування, посприяли в організації ночівлі та харчування.

«Очікується, що 30 серпня о 19:30 учасники XIV Міжнародного Катинського рейду прибудуть до Вінниці з боку Хмельницького шосе. О 19:45 вони зупиняться біля меморіальної дошки очільнику відродження Польської держави Юзефу Пілсудському, що розміщена на будівлі колишньої міської думи. Тут вони покладуть квіти та зустрінуться з адміністрацією міста. Наступного дня мотоциклісти з різних країн світу відвідають Костел Божого милосердя, що у мікрорайоні Тяжилів, та Костел Святої Діви Марії Ангельської, що по вулиці Соборній. А також побувають у Центральному парку імені Горького, де встановлять пам’ятну дошку, присвячену трагічним подіям минулого польського народу. Орієнтовно її відкриватимуть 31 серпня о 10:15 неподалік пам\'ятника Максиму Горькому», – каже організатор рейду територією Вінниці Ігор Марценюк.

Після відвідування Вінниці байкери рушать до міста Бар.



Переглядів: 3502
Поширень: 0