Сьогодні у школах Вінниці відбулися святкові лінійки з нагоди Дня знань. Цього року у місті вперше сядуть за шкільні парти 4250 хлопчиків та дівчаток. Загалом же у школах Вінниці навчатиметься близько 35 тисяч учнів, що майже на тисячу дітей більше, ніж минулого року, серед них – 240 дітей вимушених переселенців. В. о. міського голови Сергій Моргунов особисто відвідав цього дня кілька закладів, щоб привітати учнів, їхніх батьків та вчителів з початком нового навчального року.

Перші дзвоники пролунали для майже 35 тисяч учнів вінницьких шкіл

У цьому році до перших класів вінницьких шкіл пішло 4250 діток. Загалом у школах міста навчатиметься 35 тисяч учнів, що на 980 більше, ніж торік. З них 240 школярів – це діти вимушених переселенців. Сьогодні в.о. міського голови, секретар міської ради Сергій Моргунов завітав на урочистості з нагоди першого дзвоника до кількох вінницьких шкіл.

Перші дзвоники пролунали для майже 35 тисяч учнів вінницьких шкіл

«Традиційно першого вересня ми вітаємо учнів, їхніх батьків та вчителів з початком нового навчального року. Бажаємо нашим діткам гарно вчитися, вчителям – щоб вони були сумлінними у навчанні, а батьки – щоб пишалися своїми дітьми. Але за останній рік у нашому житті, у житті нашої держави відбулося багато змін. Взимку під час Революції Гідності ми виборювали своє право визначати своє майбутнє, а саме – європейський вектор розвитку. Сьогодні ж на Сході України вся держава, весь народ захищає незалежність і соборність України від зовнішнього ворога. Можливо, серед вас є діти, які приїхали зі Сходу або з Криму. Я хочу попросити, щоб ви гостинно прийняли у свої шкільні родини, і щоб вони не відчували жодного дискомфорту. Можливо є ті, родичі і близькі кого сьогодні воюють на Сході і боронять нашу державу від зовнішнього ворога. Я хочу побажати, щоб всі вони повернулися звідти здоровими та неушкодженими, і саме головне – з перемогою. Прошу батьків і вчителів, щоб вони виховували діток справжніми патріотами, і маю надію на те, що наступного року на 1 вересня в наших школах перший урок знову буде «Уроком миру»», – підкреслив Сергій Моргунов.

Перші дзвоники пролунали для майже 35 тисяч учнів вінницьких шкіл

Також виконувач обов’язків міського голови переконаний, що в нинішніх умовах при навчанні та вихованні школярів особливу увагу потрібно приділяти вихованню в дітях почуття патріотизму. «У першу чергу ми повинні виховувати в дітях почуття патріотизму, любові до своєї рідної землі, нашої держави. Діти повинні розуміти, чому так відбувається, чому не дають можливості українському народові йти шляхом євроінтеграції. Я вважаю, що корінь всіх проблем саме в тому, що ми, громадяни України, хочемо нормально жити, розвиватися, і щоб наша держава була соборною та по-справжньому незалежною», – зазначив Сергій Моргунов.

Перші дзвоники пролунали для майже 35 тисяч учнів вінницьких шкіл

Всі учні, які цього року вперше сідають за шкільні парти, вже традиційно до Дня знань отримали від міської ради «Набори першокласників», до яких входять зошити, ручки, олівці, альбом та інші необхідні для навчання речі.

Перші дзвоники пролунали для майже 35 тисяч учнів вінницьких шкіл

Після святкової лінійки всі учні пішли на перший урок, який у цьому році у Вінниці має тему: «Україна – єдина країна».



Переглядів: 6550
Поширень: 0