Сьогодні в.о. міського голови, секретар міської ради Сергій Моргунов зустрівся з вінничанкою Джойс Коба, яка нещодавно посіла друге місце у змаганнях з легкої атлетики по бігу на 200 метрів на ІІ Юнацьких Олімпійських іграх у Китаї. Сергій Моргунов поздоровив дівчину із значною перемогою та вручив сертифікат на отримання річної стипендії Вінницької міської ради у розмірі 9 тисяч гривень.

За срібло на Олімпіаді легкоатлетка Джойс Коба отримуватиме стипендію від міськради

З 12 по 18 вересня у місті Нанкін (Китай) проходили ІІ Літні Юнацькі Олімпійські ігри. 16-річна вінничанка Джойс Коба на цих змаганнях посіла 2 місце по легкій атлетиці у бігу на 200 метрів. Дівчина – майстер спорту України з легкої атлетики, вихованка Вінницької обласної спортивної дитячо-юнацької школи олімпійського резерву з легкої атлетики, студентка Вінницького технічного коледжу. Її тренер - Володимир Прошин.

2 вересня із перемогою Джойс Кобу привітав в.о. міського голови, секретар міської ради Сергій Моргунов. «Дуже приємно, коли сьогодні, у такий нелегкий час, наша держава здобуває перемогу, в тому числі й спортивну. Також важливо, що наші спортсмени прославляють державу, сприяють тому, що у світі більше людей дізнаються про Україну», – зазначив Сергій Моргунов.

За срібло на Олімпіаді легкоатлетка Джойс Коба отримуватиме стипендію від міськради

Під час зустрічі дівчина отримала сертифікат на річну стипендії Вінницької міської ради у розмірі 9 тисяч гривень, а від спорткомітету міської ради – спортивну форму.

«До Олімпійських ігор ми з тренером почали готуватися ще з літа минулого року: почали давати більш складні навантаження, тренувалися по два рази в день, і досягли бажаного результату. Я пробігла 200 метрів за 23,81 секунди. Взагалі, у Китаї нас прийняли дуже тепло, ці змагання та подорож я запам’ятаю на все життя», – каже Джойс Коба.

За срібло на Олімпіаді легкоатлетка Джойс Коба отримуватиме стипендію від міськради

До речі, срібло ІІ Юнацьких Олімпійських іграх у Китаї – не єдине досягнення спортсменки у цьому році. На юнацькому кубку Поділля у Вінниці (дистанція 60 метрів) вона встановила рекорд манежу. Під час Олімпійського відбору в Баку (дистанція 200 метрів), спортсменка перевершила чемпіонку Наталю Добринську і встановила новий рекорд чемпіонату Європи.

Довідка

Юнацькі Олімпійські ігри - це спеціальні Олімпійські ігри серед спортсменів-юніорів у віці від 14 до 18 років. Проходять як літні, так і зимові Ігри. Вони проводяться раз на чотири роки - літні з 2010 року, а зимові з 2012. ІІ літні Юнацькі Олімпійські ігри відбувалися в м. Нанкін (Китай) з 16 по 28 серпня.



Переглядів: 7000
Поширень: 0