За сприяння депутатів міської ради, які скинулися коштами на придбання комплектуючих, колективом 45-го заводу за два тижні модернізовано БТР військової частини Національної гвардії України. Тепер він повністю пристосований для ведення бойових дій у сучасних умовах. Після проходження навчання екіпажем бойова машина рушить на Схід України.

У Вінниці завдяки допомозі депутатів модернізували бронетранспортер, який найближчим часом поїде на Схід

Протягом двох тижнів працівники вінницького 45-го Експериментального механічного заводу приводили в бойову готовність старенький БТР виробництва 70-х років. Машина і до цього була на ходу, але потребувала модернізації.

«Ми давно співпрацюємо з міською владою, яка нам допомагає і ліками, і продуктами харчування. На одній з таких зустрічей з виконувачем обов’язки міського голови Сергієм Моргуновим ми говорили про цей БТР, і він пообіцяв допомогти відремонтувати техніку, яка в нас є, але потребує оновлення, - розповідає командир військової частини Національної гвардії України Василь Чумак. - Цей БТР у нас на озброєнні був досить довго, але його оновлення потребувало значних коштів. Необхідно було замінити деякі вузли та агрегати, які були в неробочому стані, та зробити кумулятивну решітку. Подібна решітка встановлюється при укомплектування сучасних БТРів. Це трохи застаріла модель, та фахівці довели її до ладу, і тепер БТР можна спокійно використовувати в зоні АТО для захисту нашої держави. Бронетранспортер повністю готовий до виконання завдань, які будуть ставитися перед нами».

У Вінниці завдяки допомозі депутатів модернізували бронетранспортер, який найближчим часом поїде на Схід

За словами Сергія Моргунова, цю ініціативу одразу підтримали депутати міської ради, які надали фінансову допомогу на придбання запчастин для БТРа, і керівник заводу, колектив якого всі роботи по модернізації бойової машини провів безкоштовно. Сергій Моргунов надав і свою частку допомоги, до нього також долучилися вінницькі депутати Олег Алекса, Ігор Скоромний, Павло Задорожнюк, Віктор Мацера, Сергій Кудлаєнко, Павло Яблонський, а також Олександр Дан. «Нам було запропоновано відремонтувати бойову машину піхоти і депутати скинулися власними коштами, - каже депутат міської ради Павло Задорожнюк. - Загалом на придбання необхідних вузлів та агрегатів було зібрано близько 30 тисяч гривень, а колектив 45-го заводу безкоштовно її відремонтував».

У Вінниці завдяки допомозі депутатів модернізували бронетранспортер, який найближчим часом поїде на Схід

«Ми не рахувалися з часом і завдяки розумінню важливості справи інженерно-технічними працівниками та колективом заводу роботи були проведені швидко та якісно. Довелося ремонтувати ходову та двигун, але найбільша складність полягала у монтуванні захисної решітки, адже тут необхідні не прості інженерні розрахунки по її кріпленню, бо це далеко не наш профіль, і ми робили це вперше. Але спеціалісти з цим впорались, - розповідає директор заводу Микола Чумак. - Кріплення приварено до броні, чітко розраховано і відстань зварювання, і марку сталі». Креслення розрахунків виготовлення та монтування захисної решітки було надано одним із харківських заводів, який спеціалізується на виготовленні військової техніки. За словами заступника командира військової частини, підполковника Віталія Бубели, решітка є ефективним захистом від снарядів ручного протитанкового кулемету, який використовується сепаратистами та бойовиками на Сході, і її наявність може врятувати життя екіпажу.

У Вінниці завдяки допомозі депутатів модернізували бронетранспортер, який найближчим часом поїде на Схід

Тепер бронетранспортер поїде у один з навчальних центрів, який знаходиться під Вінницею. Після проходження випробувань і навчання, екіпаж у складі 10 осіб цим БТРом рушить на Схід України.



Переглядів: 5039
Поширень: 0